Evenimentul Zilei > International > Președintele SUA și premierul Marii Britanii s-au ținut de mână ca doi îndrăgostiți. Trump a șoptit cuvinte dulci la urechea Theresei May: ”Brexitul va fi minunat”
Președintele SUA și premierul Marii Britanii s-au ținut de mână ca doi îndrăgostiți. Trump a șoptit cuvinte dulci la urechea Theresei May: ”Brexitul va fi minunat”

Președintele SUA și premierul Marii Britanii s-au ținut de mână ca doi îndrăgostiți. Trump a șoptit cuvinte dulci la urechea Theresei May: ”Brexitul va fi minunat”

Liderul SUA și premierul Marii Britanii s-au ținut de mână la Casa Albă și au salutat renașterea ”relației speciale” dintre țările lor, Donald Trump asigurându-o pe Theresa May că ”Brexitul va fi minunat”.

Președintele republican, care a întâmpinat-o personal pe doamna May, la sosirea sa la Casa Albă, a acceptat o invitație din partea reginei Elisabeta a II-a de a efectua o vizită în Regatul Unit, în cursul anului.

În momentul în care relațiile transatlantice traversează o perioadă de tensiune, prim-ministra britanică a subliniat că noul președinte american susține "100%" NATO. Trump, care a calificat acum câteva săptămâni "învechită" alianța atlantică, s-a abținut totuși de la orice comentariu pe acest subiect.

Întrebată despre atitudinea ce trebuie adoptată față de Rusia lui Vladimir Putin, șefa guvernului de la Londra, Theresa May, a indicat în mod clar că sancțiunile contra Moscovei trebuie să fie menținute până ce acordul de la Minsk va fi "integral aplicat".

De partea sa, noul lider american a apreciat că este "foarte devreme" pentru a evoca o ridicare a sancțiunilor, dar și-a reafirmat dorința de a îmbunătăți relațiile între Casa Albă și Kremlin.

Referitor la declarațiile sale extrem de controversate în ce privește recurgerea la tortură, Donald Trump a reafirmat că îl va lăsa pe ministrul Apărării, James Mattis, să decidă în această privință. "Nu sunt neapărat de acord, dar el va avea ultimul cuvânt căci i-am dat această putere", a declarat Trump, după ce subliniase că acesta nu era favorabil torturii. (surse: Daily Mail, agerpres.ro)