Preşedintele George W. Bush, smerit în faţa Papei

Preşedintele George W. Bush, smerit în faţa Papei

Preşedintele american, Georghe W. Bush, i-a oferit marţi Papei Benedict al XVI-lea o primire excepţională.

În onoarea Suveranului Pontif, Bush şi soţia sa, Laura, au parcurs pe jos, pentru prima oară în timpul preşedinţiei sale, cei câţiva kilometri care despart Casa Albă de Baza aeriană Andrews, pentru a-l întâmpina pe Suveranul Pontif.

Potrivit AFP, primirea Papei a fost cu mult mai impresionantă decât cea făcută reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în mai anul trecut.

„Este o persoană cu adevărat importantă din mai multe puncte de vedere. Subscriu concepţiei că în viaţă există bun şi rău, iar relativismul moral riscă să submineze libertatea şi speranţa unor societăţi, de aceea vreau să-i ofer respectul cuvenit pentru convingerile sale“, declarase Bush într-un interviu televizat pentru un post catolic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Suveranul Pontif a fost primit cu tot fastul la Casa Albă. În onoarea sa au fost trase 21 de salve de tun. După discursurile de salut, cei doi s-au retras pentru discuţii în Biroul Oval.

Miercuri seară, soţii Bush au organizat o cină cu meniu bavarez în cinstea Papei Benedict al XVI-lea, care a împlinit ieri 81 de ani. După cum era anunţat, Suveranul Pontif nu a participat la dineu.