Evenimentul Zilei > Politica > Presa italiană anunță: Darius Vâlcov s-a predat! Condamnat la 6 ani de închisoare, a ales să se ducă la poliție în Italia
Presa italiană anunță: Darius Vâlcov s-a predat! Condamnat la 6 ani de închisoare, a ales să se ducă la poliție în Italia

Presa italiană anunță: Darius Vâlcov s-a predat! Condamnat la 6 ani de închisoare, a ales să se ducă la poliție în Italia

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, căutat pe plan național de Poliția Română într-un caz de trafic de influență și spălare de bani, s-a predat în Italia marți seara, pe 23 mai, au declarat surse judiciare pentru EVZ. Conform procedurii, urmează demersurile de extrădare pentru ca Darius Vâlcov să fie adus în România.

Cei care au anunțat predarea lui darius Vâlcov în mod oficial au fost ziariștii italieni. Presa italiană din Peninsulă a scris despre acest lucru într-un articol care are poza lui Darius Vâlcov: Vâlcov Bogdan s-a predat la Portici. Fostul ministru al Finanțelor român, căutat pentru corupție.

„Pe capul său planează un mandat de arest internațional emis de autoritățile judiciare din țara sa, România, pe data de 3 mai. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, s-a predat acum câteva ore la Biroul de Siguranță Publică din Portici-Ercolano. Nu este o persoană oarecare: este vorba, de fapt, de Darius Vâlcov Bogdan, politician și economist român, membru al Partidului Democrat și fost ministru al Finanțelor.

Condamnat la 6 ani de închisoare în țara sa. Mandatul european de arestare a fost emis împotriva sa la începutul lunii pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare. A fost găsit vinovat de corupție a unei persoane însărcinate cu o funcție publică și trafic de influență ilicită. Politicianul a contactat poliția și s-a predat ulterior la Comisariatul din Portici. Momentan nu se cunoaște motivul prezenței sale în zona Napoli”, scriu ziariștii italieni.

Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani de închisoare

Fostul ministru al finanțelor, Darius Vâlcov, care s-a predat în Italia, a fost condamnat definitiv pe data de 2 mai 2023 de către un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. Este vorba despre „Dosarul Tablourilor”, în care procurorii au descoperit peste 100 de opere de artă achiziționate de Vâlcov prin intermediari, unele fiind ascunse în pereții falși ai unor proprietăți aparținând fostului ministru.

În același dosar, judecătorii au menținut decizia de confiscare a sumei de 6,2 milioane de lei de la fostul ministru. Vâlcov a fost declarat în căutare generală de către Poliția Română pe 3 mai, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru a fi închis.

Deși pe site-ul Poliției, în categoria „cea mai căutată persoană”, era menționat cu domiciliul în Slatina, județul Olt, Vâlcov se afla în Italia, unde și-a înființat o firmă cu sediul în Milano și nu s-a mai prezentat la ultimele termene de judecată.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro