Evenimentul Zilei > Monden > Presa americană a dezvăluit secretul lui Ion Țiriac. De ce este poreclit „Dracula”
Presa americană a dezvăluit secretul lui Ion Țiriac. De ce este poreclit „Dracula”

Presa americană a dezvăluit secretul lui Ion Țiriac. De ce este poreclit „Dracula”

Ion Țiriac, 82 de ani, a fost analizat la sânge de americani. Omul de afaceri a fost comparat cu Donald Trump, fiind amândoi foarte serioși la fiecare apariție. Ce a scris presa americană despre acesta?

Publicația New York Times a scris că Ion Țiriac nu zâmbește niciodată, iar fotograful din presa l-a provocat pe acesta să fie mai vesel, dar strategia lui nu a dat roade.

„Fotograful îl ruga pe Ion Tiriac să zâmbească, dar nu o făcea, pentru că are o imagine de protejat! Apropiații lui au afirmat că nu i-au văzut niciodată dinții! Contele Dracula, așa cum este cunoscut în lumea tenisului domnul Țiriac, născut în Transilvania, își dorește să fie cooperant, așa că afișează o atitudine ceva mai blândă”, a notat sursa citată.

Țiriac, Donald Trump de România

Americanii nu s-au oprit la doar câteva comentarii despre seriozitatea acestuia, ci au început să-l compare cu Svengali, un personaj fictiv din opera lui George du Maurier, iar mai apoi chiar cu Donald Trump, fostul președinte al SUA.

„Înainte de a deveni un Svengali pentru Boris Becker, un manager de tenis milionar, un Donald Trump al capitalismului românesc, Ion a jucat la Wimbledon împotriva unor vedete ca Rod Laver și Stan Smith”, au scris americanii.

Sursa foto: arhiva EVZ

Copilăria lui Țiriac a fascinat America

Publicația americană a oferit detalii și despre povestea lui de viață, din copilărie.Unul dintre subiectele abordate a fost decesul tatălui său când acesta avea 11 ani și munca depusă de mama lui pentru a îl face om mare. Pe lângă tenis, omul de afaceri a avut și alte pasiuni, a fost campion la tenis de masă ca junior, dar și în echipa olimpică de hochei pe gheață a României.

Americanii au analizat toată viața fostului jucător de tenis și au scos câteva detalii la iveală.

„Era cunoscut că un tip excentric, care conducea motociclete, alerga după fotomodele și bea șampanie. A fost un jucător de tenis viclean, chiar dacă uneori nepoliticos, care și-a motivat compatriotul și partenerul de dublu, mai talentat și mai rebel, Ilie Năstase”, a spus presa americană.