Evenimentul Zilei > Social > Preot american la Blaj: ”Am venit cu gândul să le duc binecuvântarea papală și celorlalți credincioși din America”
Preot american la Blaj: ”Am venit cu gândul să le duc binecuvântarea papală și celorlalți credincioși din America”

Preot american la Blaj: ”Am venit cu gândul să le duc binecuvântarea papală și celorlalți credincioși din America”

Preoți și credincioși greco-catolici din America au venit special la Blaj, pe Câmpia Libertății, pentru a-l întâmpina pe Papa Francisc.

Jurnaliștii de la Ziarul Unirea au găsit, pe Câmpia Libertății din Blaj, între zecile de mii de credincioși veniți să-l întâmpine pe Papa Francisc, un grup de preoți și pelerini veniți din America, din comunitatea greco-catolică din Cleveland. Alături de ei se află și părintele Petru Stânea, născut în Mihalț, care acum activează ca și preot al acestei comunități americane.

”Am venit special pentru acest eveniment, 4 preoți și 20 de credincioși. Consider că este cel mai important moment din viața bisericii noastre, aș putea spune, după 1848, pentru Câmpia Libertății, și pentru comunitatea greco-catolică din Blaj. Mă bucur extraordinar că sunt aici. Am venit cu gândul să le duc binecuvântarea papală și celorlalți credincioși din America”, a spus părintele Petru Stânea , pentru sursa citată. (Sursa foto – video: Ziarul Unirea)