Evenimentul Zilei > Actualitate > Premierul Victor Ponta şi-a început vizita în Statele Unite ale Americii
Premierul Victor Ponta şi-a început vizita în Statele Unite ale Americii

Premierul Victor Ponta şi-a început vizita în Statele Unite ale Americii

Şeful Executivului român a ajuns la New York, unde urmează să participe la cea de-a 69 sesiune a Adunării Generale a ONU.

Ponta a avut o întâlnire cu preşedintele turc, Recep Tayyp Erdogan, şi urmează să se întâlnească şi cu viceprim-ministrul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze Zhang Gaoli, transmite corespondentul Agerpres.

Începând de la ora locală 19, Victor Ponta, împreună cu soţia sa, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, va lua parte la recepţia oferită de preşedintele american, Barack Obama, şi de Prima Doamnă a SUA, în onoarea şefilor delegaţiilor participante la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

Deschiderea dezbaterilor generale ale Adunării Generale a ONU are loc miercuri şi debutează cu un dejun oferit de Ban Ki-Moon, secretar general al ONU.

Seara, este programată o recepţie oferită de preşedintele Consiliului European, preşedintele Comisiei Europene şi de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă.

Joi, la New York, premierul Victor Ponta vizitează sediul Consulatului General al României, unde se întâlneşte cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

Ulterior, prim-ministrul român va avea o intervenţie în cadrul dezbaterilor din plenul Adunării Generale a ONU.

Vineri, premierul va avea o întâlnire, la Houston, cu reprezentanţii companiei Halliburton, cu preşedintele companiei Exxon Mobile, va lua parte la evenimentul 'România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat' (găzduit de World Affaire Council din Houston) şi va efectua o vizită la Centrul tehnologic al Exxon Mobile.

La întrevederile de la Houston, premierul va fi însoţit de ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, şi de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.