Evenimentul Zilei > Politica > Premierul ține cu dinții de Prună
Premierul ține cu dinții de Prună

Premierul ține cu dinții de Prună

Ministrul Justiției nu are de gând să demisioneze, după ce deputații au adoptat moțiunea în care PSD îi cerea să plece din Guvern. Cioloș n-ar da-o nici el afară

Raluca Prună a fost, ieri, la a doua „judecată” a parlamentarilor. Deputații au votat „pentru” adoptarea moțiunii simple a PSD pe Justiție, care cere demisia ministrei după ce aceasta a recunoscut în fața magistraților CSM că a mințit la CEDO despre situația fondurilor alocate pentru închisori. Moțiunea a fost adoptată cu 237 de voturi „pentru” și 60 de abțineri. Liberalii, care săptămâna trecută au boicotat ședința de plen, de data aceasta au fost în sală, dar nu au votat.

„Nu mi-am propus să fiu populară”

Ministrul Justiției a reușit să participe la ședința Camerei, după ce la dezbaterea de săptămâna trecută Prună era plecată din țară. Ea le-a spus deputaților că nu și-a propus să fie populară și că miza ei nu este politica. „Declaraţia mea din plenul CSM din 6 octombrie trebuie interpretată în cheia îngrijorării mele ca ministru, bazată pe exemplele din trecut care au scos în evidenţă în mod repetat neputinţa guvernelor de a acoperi integral nevoile sistemului judiciar. ”, a spus Raluca Prună. Deși moțiunea solicita demisia acesteia, Prună i-a pasat decizia premierului Dacian Cioloș, spunând că va pleca din Guvern doar dacă șeful Executivului îi va cere acest lucru.

Președintele Klaus Iohannis i-a dat și el un sfat premierului. Șeful statului i-a sugerat premieruui să facă „o analiză” și să ia o decizie împreună cu ministrul Raluca Prună. „După legislaţia în vigoare, o moţiune nu atrage în mod automat eliminarea ministrului respectiv, dar, sigur, este un vot care va trebui să fie analizat în Guvern”, a spus Iohannis. Aseară, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a anunțat că Cioloș a luat notă de moțiune. Potrivit acestuia, prim-ministrul este de părere că Prună a fost chemată în Parlament pentru a clarifica anumite declaraţii, parlamentarii neavând „pe fond” obiecţii asupra mandatului ministrului.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: