Cel mai mare eveniment de carieră din Banat, reuneşte pe 13-14 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, un număr de 80 de companii care oferă, însumat, 3000 de joburi. Evenimentul oferă candidaţilor posibilitatea să aplice la o diversitate de oportunităţi indiferent de nivelul de experienţă sau domeniul de activitate.

”Pentru a completa experienţa pe care şi-o doresc candidaţii, evenimentul Angajatori de TOP Timişoara le oferă vizitatorilor posibilitatea de a folosi ochelarii VR şi astfel de a cunoaşte mai bine viitorul angajator şi spaţiul în care urmează să lucreze. Tehnologia VR transpune vizitatorul târgului de carieră Angajatori de TOP într-o realitate virtuală pe care o poate experimenta prin intermediul ochelarilor cu lentile speciale, destinați să proiecteze imagini din sediul companiilor. Experiența este autentică având în vedere că sistemul de tracking al privirii detectează unghiul de înclinare al capului urmărindu-i direcția în care privește, oferind astfel posibilitatea de a realiza comenzi doar cu privirea. Prezenţa ochelarilor VR la standurile companiilor este un factor de noutate pentru un târg de carieră, Angajatori de TOP aducând pentru prima dată pe piaţa din România acest concept inovativ. Iniţiativa vine în completarea componentei de tehnologie pe care târgul de joburi o înglobează la fiecare ediţie. Angajatori de TOP își propune de fiecare dată să ofere participanţilor un mix între componenta de interacţiune directă dintre angajatori – candidaţi şi noutăţile din tehnologie. Organizat din 2006 de Catalyst Solutions, Angajatori de TOP îmbină aceste două aspecte pentru a oferi candidaţilor o experienţă valoroasă şi de impact pentru dezvoltarea lor profesională şi personală. În cadrul evenimentului din Timişoara, două dintre companii vor avea opţiunea de tur virtual la standul lor: Deutsche Telekom Services Europe şi Plexus”, transmit organizatorii târgului de joburi.

Cele 3000 de joburi oferite în cadrul târgului sunt adresate atât candidaţilor cu experienţă, celor cu un nivel mediu de experienţă, dar şi studenţilor şi absolvenţilor. Un număr der 20% dintre joburi sunt adresate candidaţilor cu peste 3 ani experienţă, 37% persoanelor cu 1-3 ani experienţă, 32% sunt joburi pentru candidaţii entry-level, iar 12% sunt poziţii în cadrul programelor de internship. Cei care sunt în căutarea unui job se pot înscrie gratuit și ulterior pot participa la eveniment în baza CV-ului tip barcode. (Sursa foto: www.roadtovr.com)