În urma anchetei sociale, băiatul de clasa a treia are obezitate morbidă şi este predispus la diabet şi hipertensiune, anunţă Associated Press.

Este primul caz din SUA în care un copil este luat de autorităţi şi pus în plasament din cauza greutăţii sale.

Avocaţii mamei i-au luat apărarea şi au precizat că autorităţile au exagerat în momentul în care au decis punerea copilului în plasament. Aceştia au mai precizat că problemele medicale pe care le riscă nu prezintă un pericol iminent.

În replică, autorităţile au precizat că, de-a lungul anhetei sociale, mama a dovedit că nu poate ţine greutatea copilului sub control şi au considerat că este vorba despre neglijenţă medicală.

Şi în România există un precedent, de această dată la solicitarea părinţilor. Pentru că nu putea să-i controleze apetitul, mama unui copil din judeţul Botoşani a decis să-i interneze într-un centru de plasament. În cei doi ani petrecuţi departe de familie, băiatul de şapte ani a ajuns de la 97 de kilograme la aproape 56.
CITIŢI ŞI:

  • Eurostat: România are cei mai puţini obezi din UE. Marea Britanie, la polul opus
  • Când este cazul să-ţi duci copilul obez "la cuţit"
  • DEZBATERE EVZ: Ce faci cu un copil prea durduliu? Îl tratezi sau îl operezi? Medicul chirurg Rubin Munteanu răspunde întrebărilor voastre
  • Măcărel, copilul dat în plasament ca să slăbească. Vezi cât a dat jos şi cum arată după trei ani