Evenimentul Zilei > Actualitate > Prefectul de Vaslui despre copilul lăsat să moară pe carosabil: ”ghinion”
Prefectul de Vaslui despre copilul lăsat să moară pe carosabil: ”ghinion”

Prefectul de Vaslui despre copilul lăsat să moară pe carosabil: ”ghinion”

Prefectul județului Vaslui a spus, la televizor, că băiețelul lovit de mașină și lăsat practic să moară pe stradă a avut ghinion. Florin, în vârstă de patru ani a murit, pe stradă, în oraşul Murgeni, sub privirile oamenilor, după ce a fost lovit, în timp ce încerca să traverseze strada, de o autoutilitară. În loc să încerce să-i salveze viața, trecătorii au scos telefoanele și au început să-l filmeze. Până la venirea ambulanței au trecut 40 de minute.

Copilul a fost accidentat mortal, marţi seara, el fiind lovit de o autoutilitară în timp ce încerca să traverseze strada. În cădere s-a izbit cu capul de asflat, iar deși în apropiere se afla un spital, nimeni nu i-a sărit în ajutor. Nici polițistilor locali ajunși la fața locului nu li s-a părut necesar să meargă 300 m distanță să ceară ajutor de la spital, așteptând ambulanța care a ajuns abia după 40 de minute, când deja copilul nu mai avea nicio șansă.

Prefectul județului Vaslui a făcut o declarație halucinantă cu privire la caz, la Antena 3: copilul a avut ghinion, pentru că unica ambulanță din localitate plecase la un alt caz. ”Este un eveniment regretabil care s-a petrecut în județ. Ne pare rău pentru viața fiecărui copilaș. Într-adevăr se afla în apropierea unei unități spitalicești, însă era un Spital de Psihiatrie. Era o singură mașină în oraș, culmea, ghinion dacă putem spune așa, accidentul s-a petrecut la ora 19:58, iar la ora 19:46, acea mașină a plecat la un sat vecin unde a fost solicitată pentru două victime. Mașina a fost întoarsă când s-a aflat de gravitatea cazului”, a declarat prefectul de Vaslui.

Poliția județului a deschis o anchetă

Moartea băiețelului de patru ani este acum anchetată de IPJ Vaslui. Polițiștii au ridicat de la fața locului imaginile surpinse de camerele de supraveghere, pentru a putea extinde cercetările.

Potrivit presei locale, accidentul a avut loc și din cauza mașinilor parcate ilegal pe carosabil. Parctic, copilul a ieșit în viteză pe carosabil de după o mașină parcată lângă trotuar, pe marginea drumului, ajungând exact în fața autoutilitarei unui inginer care nu a mai putut să-l evite, pentru că nu l-a văzut la timp.

Sursa: Vremeanouă.ro