UPDATE 19.03. Traian Băsescu s-a întors  la sediul său de campanie, oferindu-le apă şi fructe jurnaliştilor care-l aşteptau în faţa sediului. Acesta a spus că a fost la piaţă şi a adăugat: "n-am nimic de declarat, măi, copii, azi". Preşedintele suspendat nu a făcut niciun comentariu politic sau cu privire la campania pe care tocmai a început-o."Trei săptămâni, nimica toată", a mai afirmat Traian Băsescu.

UPDATE 16.25 Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a plecat marţi după-amiaza de la sediul de campanie unde a stat câteva ore. Acesta, cel mai probabil, se va întoarce în cursul zilei de marţi, la sediul de campanie, unde în acest moment se află mare parte dintre consilierii săi prezidenţiali şi de stat, printre care Bogdan Mănoiu, Sebastian Lăzăroiu, Iulian Chifu şi Bogdan Oprea.
Traian Băsescu a ales un sediu de campanie pentru referendumul din 29 iulie apropiat de cel pe care l-a avut la referendumul din 2007.

UPDATE 16.18. Preşedintele interimar Crin Antonescu l-a chemat pe guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la Cotroceni, şeful băncii centrale aflându-se la această oră la Palat. Traian Băsescu a plecat de la sediul său de campanie, la volanul Loganului său, fără a oferi declaraţii presei.
UPDATE 13.37. Premierul Victor Ponta a plecat de la Palatul Cotroceni.
UPDATE 13.34. Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein se află la Palatul Cotroceni.

UPDATE 13.00. Premierul Victor Ponta a ajuns  la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele interimar, Crin Antonescu. Traian Băsescu se află la sediul său de campanie. Acesta este situat  în Sectorul 2 al Capitalei, pe strada Comăniţa nr. 9, în imediata apropiere a Pieţei Gemeni şi a clădirii unde s-a aflat sediul său de campanie de la referendumul din 2007. În sediul de campanie, la această oră se află Bogdan Oprea, fostul său purtător de cuvânt de la Palatul Cotroceni, precum şi Dorel Onaca. La scurt timp după sosirea preşedintelui, au mai venit la sediul de campanie europarlamentarul PDL Traian Ungureanu şi foştii săi consilieri de la Palatul Cotroceni Sebastian Lăzăroiu şi Bogdan Drăgoi.
UPDATE 11.40.  Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni. Crin Antonescu a preluat mandatul de preşedinte interimar. Preşedintele suspendat a ajuns la Cotroceni  la ora 10,00, însoţit de coloana oficială, dar a plecat de la palat la volanul autoturismului său, Dacia Logan.
UPDATE 11.39. Decizia Curţii Constituţionale privind interimatul a fost publicată în Monitorul Oficial.
UPDATE 11.30. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Bogdan Oprea a demisionat din funcţie. Potrivit unor surse oficiale, Oprea va fi alături de preşedintele suspendat Traian Băsescu în campania pentru referendumul de demitere care va avea loc pe 29 iulie.
UPDATE 11.01. Crin Antonescu a ajuns la Cotroceni.
UPDATE 10.53: Crin Antonescu a plecat de la Senat şi se îndreaptă spre Palatul Cotroceni.

UPDATE 10.02: Crin Antonescu a ajuns la biroul său de la Senat. Antonescu a anunţat marţi dimineaţa că îl va împuternici pe vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, să preia interimatul la conducerea Camerei Superioare a Parlamentului.

UPDATE 9.58: Preşedintele suspendat, Traian Băsescu a ajuns la Cotroceni.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat luni seară că cel mai probabil marţi va stabili împreună cu preşedintele suspendat Traian Băsescu ora la care va avea loc predarea-primirea mandatului. El a precizat că urmează să discute cu Traian Băsescu pentru a stabili când va avea loc procedura de predare-primire a mandatului.

"Probabil mâine, la o oră pe care o voi conveni cu preşedintele o să facem această formalitate", a spus Crin Antonescu.
Ziua de marţi este ultima zi în care preşedintele Traian Băsescu poate să meargă la Palatul Cotroceni, până la referendumul de demitere din funcţia de preşedinte, programat pe data de 29 iulie. Dacă rezultatul referendumului va fi favorabil preşedintelui suspendat, atunci acesta se va întoarce la Palatul Cotroceni pentru continuarea mandatului. În caz contrar, interimatul lui Crin Antonescu va fi prelungit până în toamnă, când se vor organiza alegeri prezidenţiale anticipate.
În urma suspendării de vineri, Traian Băsescu a ales să petreacă zilele de sămbătă, duminică şi  luni la Palatul Cotroceni, în aşteptarea deciziei Curţii Constituţionale cu privire la cererea pe care a depus-o, de soluţionare  a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte.
Judecătorii de la Curtea Constituţională au stabilit ieri, cu 5 voturi la 4, că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României a respectat Constituţia şi a constatat interimatul funcţiei, care va fi asigurat de Crin Antonescu.

CITIŢI ŞI:

  • Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie. 256 parlamentari au votat „pentru". Referendumul, pe 29 iulie
  • Ce se întâmplă cu preşedintele Băsescu pe perioada suspendării 
  • Traian Băsescu în Parlament: Se pare că nu reuşesc să coabitez cu PSD şi PNL
  • Mihai Răzvan Ungureanu: Mulţi dintre cei care susţin demersul de suspendare au şcoală dar nu au minte
  • CCR respinge cele mai grave capete de acuzare din solicitarea USL privind suspendarea lui Băsescu
  • REPORTAJ DE LA SUSPENDARE. Detaliile ascunse din Parlament dezvăluite de reporterii EVZ