"Această carieră a acestui om crescut strâmb se va sfârşi în acest an, aşa e drept pentru români. Aşa cum din 2004 Adrian Năstase era mort ca politician în Europa şi viu în România, aşa e acum Ponta ca lider politic mort în Europa şi în agonie în România. Sfârşitul acestor guvernanţi este aproape", a spus Cezar Preda.
Deputatul PDL l-a mai acuzat pe premierul în funcţie că are "minciuna şi înşelătoria în sânge", susţinând că Ponat trebuie să-şi dea demisia din funcţia pe care o deţine.
"Minciunile pe care le îndrugă Ponta denotă un caracter bolnav, are minciuna în sânge, dar şi înşelătoria. N-are Dumnezeu, minte şi înşeală cu mare uşurinţă. Toată viaţa i-a fost o minciună şi o înşelătorie, îşi falsifică CV-ul, copiază, fură inetlectual ca să ajungă doctor, bagă cuţitul în spatele oricui, cum a făcut şi cu Mircea Geoană, pentru a-şi atinge scopul", a declarat Cezar Preda.
Prim-vicepreşedintele PDL a mai adăugat că Traian Băsescu nu este actorul principal în campania de demitere a Preşedintelui, miza principală fiind "recuperarea statului de drept".
"Traian Băsescu, ca persoană, ca preşedinte suspendat, este eclipsat în această campanie de lupta pentru recuperarea statului de drept. Nu contează cine îl iubeşte sau nu-l iubeşte pe Traian Băsescu, nu contează acum dacă Traian Băsescu a făcut numai lucruri bune sau a făcut lucruri mai puţin bune, contează că indiferent cine este preşedintele României, statul de drept este în pericol", a spus Cezar Preda în cadrul unei conferinţe de presă.
În acest cadru, susţine prim-vicepreşedintele PDL, "confiscarea acestor instituţii uneşte astăzi în România partide, societate civilă, oameni obişnuiţi, oameni care cred că nu este bine ca aceşti comunişti să pună din nou mâna pe putere şi să-şi aservească Justiţia şi statul de drept".
Astfel, la referendumul de pe 29 iulie miza nu este Traian Băsescu, ci "România europeană".
"Acum nu este vorba de un vot pentru Traian Băsescu, nu este vorba de un vot pentru PDL, ci de un vot pentru o Românie europeană, despre un vot care menţine statul de drept. În campanie vor fi împreună pentru realizarea acestui deziderat categorii sociale total diferite, oameni care au opţiuni politice total diferite, oameni care nu au opţiuni politice, dar care îşi dau seama la ce derapaj poate să ajungă România sub guvernarea aceasta grăbită, golănească, care nu ţine cont de nimic", a mai spus Cezar Preda, citat de Agerpres.