Evenimentul Zilei > Politica > „Poziția clientului”… Băsescu, atacat suburban pe tema legalizării prostituției
„Poziția clientului”… Băsescu, atacat suburban pe tema legalizării prostituției

„Poziția clientului”… Băsescu, atacat suburban pe tema legalizării prostituției

Fostul europarlamentar Cătălin Ivan a criticat în termeni duri afirmațiile făcute de fostul președinte Traian Băsescu, cu privire la legalizarea prostituției.

După ce Băsescu a declarat că susține legalizarea prostituței, fostul șef al statului a stârnit mai multe reacții negative în spațiul public. Una dintre cele mai vehemente îi aparține lui Cătălin Ivan, care consideră că fostul șef al statului vorbește din postura unui fost marinar care „a fost client”.

Declarația lui Traian Băsescu trebuie înțeleasă în context. Cunoscând personajul și înțelegând momentul, putem să scoatem în evidență câteva nuanțe importante:

1. Declarația aparține unui fost marinar care și-a petrecut bună parte din viață prin porturile lumii, deci vorbește probabil din poziția clientului, a celui care a susținut prin consum acest fenomen.

2. “Inițiatorul” legalizării prostituției în România a fost zece ani președinte al acestei țări, șeful CSAT-ului, a numit conducerea DIICOT-ului, a promovat procurori, a avut guvernul și a controlat direct Ministerul de Interne. A avut absolut toate pârghiile din lume pentru a lupta cu rețelele de crimă organizată și pentru a eradica traficul de carne vie. Nu a făcut-o, ba mai mult, sunt de notorietate relațiile personale foarte apropiate cu clanurile de interlopi.

3. Vorbim despre un om politic căzut în dizgrație, care vorbește despre absolut orice în speranța unei reveniri spectaculoase. Când te cunosc absolut toți românii și au încredere în tine doar două sau trei procente… mesajul este mai mult decât clar.

Soluția nu este legalizarea prostituției. Experiența țărilor unde aceasta a fost legalizată arată că 90% dintre femeile care practică prostituția sunt forțate s-o facă. Soluția este lupta fermă împotriva clanurilor de interlopi care fac trafic de carne vie și care finanțează partide politice și oameni politici”, a scris, vineri, Ivan, pe Facebook.

Traian Băsescu a declarat, joi seară, că legalizarea prostituției ar diminua fenomenul traficului de persoane și a acuzat anumiți politicieni de lașitate pentru că „nu şi-au asumat să treacă peste nişte supărări ale BOR”. Eurodeputatul PMP a oferit exemplele unor țări precum Germania, Olanda sau Belgia, unde prostituţia este legalizată şi femeile sunt protejate, după cum spune el.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: