Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea unei duble omucideri. O.J. Simpson în „procesul secolului”
Povestea unei duble omucideri. O.J. Simpson în „procesul secolului”

Povestea unei duble omucideri. O.J. Simpson în „procesul secolului”

O.J. Simpson este un nume care încă provoacă revoltă în rândul americanilor. Deși au trecut peste 25 de ani de la „procesul secolului”, așa cum a fost numit, ecoul lui bântuie și acum prin conștiința americană.

Este povestea unei duble omucideri, care a rămas nepedepsită. Iar pentru familia Kardashian a reprezentat „ieșirea în lume”.

Pe 12 iunie 1994, polițiștii din Brentwood, California, au mers la adresa la care locuia Nicole, fosta soție a celebrului fotbalist Orenthal James Simpson, numit simplu, O.J. Nicole Brown și O. J. Simpson s-au căsătorit pe 2 februarie 1985, la cinci ani după retragerea lui Simpson din fotbalul profesionist. Au depus actele de divorț în 1992, după șapte ani de mariaj și doi copii împreună. În noaptea fatidică din 1994, Nicole și familia sa tocmai luaseră cina la Mezzaluna Trattoria, un restaurant local. Acolo lucra un valet pe nume Ron, în vârstă de 25 de ani.

Ron și Nicole se cunoșteau deja, dar nu s-a dovedit niciodată că ar fi avut loc vreo relație de iubire între cei doi. Mama lui Nicole, Juditha Brown, și-a uitat ochelarii de soare în restaurant în acea seară, iar Ron a acceptat să-i aducă acasă la prietena lui, după ce ieșea din tură. A fost ultimul lucru pe care l-a făcut. La miezul nopții, trupurile lui Ron și Nicole zăceau însângerate pe aleea din fața curții.

Polițiștii au găsit o scenă de groază acasă la Nicole Simpson

La ora 12:10 noaptea, pe 12 iunie 1994, Nicole Brown Simpson și Ronald Goldman au fost găsiți uciși în condominiul lui Nicole în Brentwood , Los Angeles. Nicole Brown a fost înjunghiată de mai multe ori în cap și în gât, și avea răni defensive pe mâini.  Ambele victime muriseră cu mai multe ore înainte de descoperirea lor. Printre dovezi, unul dintre primii doi ofițeri veniți la fața locului, Robert Riske, a descoperit o singură mănușă însângerată. Cealaltă avea să fie descoperită în aceeași seară, acasă la fostul fotbalist.

Citiți articolul integral, semnat de Eliza Gavrilescu, în Rețete și Vedete