Remy Van Lierde a fost un pilot remarcabil în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După ce Belgia a scăpat de ocupația nazistă, Remy Van Lierde a devenit o sursă de inspirație pentru toți belgienii care doreau să se alăture Forțelor Aeriene Regale (RAF). Acesta a devenit popular după ce, în timpul războiului, a doborât zeci de rachete V-1.

După război, colonelul a mai condus câteva misiuni importante, devenind astfel un om de încredere al regelui Leopold al II-lea. Remy Van Lierde a povestit că la una dintre misiunile sale a avut partea de cea mai șocantă întâlnire din viața lui. Acesta susține că a dat nas în nas cu un șarpe de 50 metri, într-o zonă a Belgiei.

Se cunosc puține detalii despre viața lui Remy Van Lierde înainte de a se alătura Forțelor Aeriene Belgiene, Când a intrat în Forțele Aeriene Belgiene, în 1935, inițial el s-a antrenat să devină observator, iar mai apoi a început cursurile de zbor.

În 1980, Van Lierde a participat la show-ul britanic unde a povestit una dintre cele mai bizare situații prin care a trecut vreodată. În timp ce se afla într-o misiune, în Congo (fostă colonie a Belgiei), acesta a observat un șarpe-monstru, scrie warhistoryonline.com.

Van Lierde a susținut că a văzut șarpele în timp ce zbura peste zona Congo. Celebrul pilot a declarat că șarpele avea aproximativ 50 de metri lungime. Acesta a mai declarat că a încercat să se apropie de reptila gigantică, dar totodată trebuia să păstreze și o distanță sigură.