Evenimentul Zilei > Actualitate > Poveste din mirificul Vaslui. O asistentă de pe salvare i-a furat banii unui pacient de 80 de ani
Poveste din mirificul Vaslui. O asistentă de pe salvare i-a furat banii unui pacient de 80 de ani

Poveste din mirificul Vaslui. O asistentă de pe salvare i-a furat banii unui pacient de 80 de ani

O asistentă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui este acuzată că a furat bani din bagajul unui pacient în timp ce acesta era transportat cu o autosanitară de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă la cea de Psihiatrie.

„Iniţial bătrânul în vârstă de 80 de ani a fost internat la noi la urgenţe şi de aici s-a decis că el să fie transferat cu o ambulanţă la Secţia de Psihiatrie. Asistentul medical de acolo a observat că pacientul nu are asupra să o anumită suma de bani, care era trecută pe foaia de observaţie că aparţinându-i. Pentru lămurirea situaţiei a fost solicitată vizionarea înregistarilor de pe camerele de supraveghere, înregistrări care ne-au fost solicitate de Serviciul de Ambulanţă şi pe care le-am pus la dispoziţia dumnealor”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder, citată de invaslui.ro.

 Pe înregistrări se observă cum, în timp ce pacientul era transportat în secţie, asistenţă medicală de pe ambulanţă umblă în bagajul bolnavului. Prejudiciul în acest caz – aproximativ 200 de lei- a fost recuperat, bătrânul primind înapoi banii care i-au fost sustraşi.

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui a anunţat că a început o anchetă în cazul asistentei medicale. ”Noi am declanşat o anchetă internă pentru a elucida acest caz. Avem la dispoziţie şi o înregistrare video de la spital în care se observă că o persoană umblă în bagajul acelui pacient. Este destul de neplăcut că suntem puşi într-o astfel de situaţie”, a declarat pentru Mediafax directorul medical al SAJ Vaslui, Ana Maria Ungureanu.