Poţi vota la locale dacă îţi faci buletin

Poţi vota la locale dacă îţi faci buletin

Cei care doresc să voteze la alegerile locale, dar nu au nici domiciliul permanent (trecut în cartea de identitate), nici viza de reşedinţă (de flotant) în localitatea în care s-au stabilit, mai au o săptămână la dispoziţie pentru a-şi putea alege edilii la electoralele locale care au loc în luna iunie.

Motivul: au drept de vot la alegerile locale doar cetăţenii care au reşedinţa stabilită în noua localitate cu cel puţin trei luni înainte de data alegerilor. Câteva sute de mii de bucureşteni sunt în situaţia de a nu avea nici domiciliul permanent, nici viza de reşedinţă în Capitală, deşi s-au stabilit aici de ani de zile.

Dacă data alegerilor locale este 10 iunie 2012, aşa cum se preconizează, pot vota cetăţenii care au viza de flotant obţinută până la data de 10 martie 2012.

Potrivit reprezentanţiilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, persoanele care doresc să voteze trebuie să facă cererea în săptămâna 27 februarie – 2 martie, pentru că avizarea unei cereri de reşedinţă durează câteva zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei care au contract de închiriere înregistrat la Administraţia Financiară trebuie să se prezinte cu contractul de comodat în original şi copie, actul de identitate şi timbre fiscale în valoare de 4 lei. Cei care nu au contract de închirie trebuie să se prezinte la Administraţie cu găzduitorul şi cu actele locuinţei acestuia.