„Am făcut un gel dezinfectant cu vodca voastră. De altfel, gelul nu are un gust rău. Mă apără de viruși și mă simt bine”, a scris pe Twitter proprietarul contului Snottypotty într-un mesaj adresat contului oficial al mărcii de vodcă Tito’s, din Texas.

O altă utilizatoare de Twitter, Kaliel, a scris și ea că „va face un gel dezinfectant cu vodca Tito, pentru a fi apărată de coronavirus”.

Un alt internaut, Rock Holter, a sugerat că are mereu la îndemână o sticlă de vodcă pentru a-și dezinfecta mâinile.

În urma acestor mesaje, producătorul texan al băuturii a reamintit pe Twitter recomandările Centrelor americane de Control al Bolilor (CDC):

„Gelurile dezinfectante trebuie să conțină minimum 60% alcool. Vodca artizanală Tito’s conține 40% alcool, deci nu respectă această recomandare”, arată mesajul.

Rețelele sociale au fost invadate de rețete artizanale mai mult sau mai puțin trăznite și uneori chiar periculoase, de când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dat publicității pe site-ul său un ghid de producere locală destinat profesioniștilor din sănătate.

Gelurile dezinfectante, ca și măștile, mănușile sau combinezoanele de protecție, au devenit o raritate la scurt timp de la izbucnirea epidemiei.