Evenimentul Zilei > Economie > Poșta Română se laudă cu pensiile achitate la timp. „Poștașii erau pe teren”
Poșta Română se laudă cu pensiile achitate la timp. „Poștașii erau pe teren”

Poșta Română se laudă cu pensiile achitate la timp. „Poștașii erau pe teren”

Compania Națională Poșta Română a virat pensiile pe luna ianuarie și ține să anunțe pe toată lumea că a făcut asta.

Într-un comunicat oficial al CNPR, noul director general, Horia Grigorescu, se laudă că oamenii din subordine au finalizat cu trei zile înainte de termenul oficial distribuirea pensiilor aferente lunii în curs.

Astfel, ultimele drepturi bănești au fost achitate vineri, iar beneficiarii care nu au fost găsiţi acasă de poștași pot intra în posesia sumelor cuvenite prezentându-se la ghişeele subunităţilor poştale până la data de 21 ianuarie.

„În timp ce oameni de rea-credință induceau, prin intermediul mass-media, o stare de panică printre persoanele vârstnice, poștașii erau pe teren, distribuind banii pensionarilor”, ține să precizeze Horia Grigorescu.

Potrivit acestuia, altele sunt „realitățile pe care le conștientizăm” și anume „lipsa bancomatelor în aproximativ 70% din comunele din România, nesustenabilitatea investițiilor în mediul rural din partea sistemului bancar, sutele de mii de pensionari care își duc viața de zi cu zi singuri fără copii sau nepoți, zecile de mii de pesionari care sunt afectați de vârsta înaintată pe care o au, gradul redus al competențelor digitale”.

Și tocmai fiindcă ține cont de realitățile României, directorul Poștei își ia angajamentul față de cetățeni că pensiile vor ajunge direct în casele românilor indiferent de adresa de domiciliu, condițiile meteorogolice costurile pe care le-ar putea genera un asemenea demers.

E drept că Poșta Română, companie de stat, încasează bani fiindcă distribuie pensiile, dar acesta e doar un detaliu nesemnificativ pentru conducerea societății.