ACTA, Acordul comercial împotriva bunurilor contrafăcute, care are ca țintă, printre altele, combaterea pirateriei informatice, a fost semnat joi de 22 de state membre UE, inclusiv România. La acestea s-au adăugat SUA, Australia, Canada, Japonia etc. Acordul este criticat pentru că permite providerilor de internet să supravegheze activitățile ce se desfășoară în rețelele proprii, până la nivelul încălcării vieții private a utilizatorilor.
“Guvernul trebuie să explice de ce a semnat ACTA în numele României, fără niciun fel de dezbatere publică! Când vom ajunge la guvernare, mă oblig să suspend aplicarea ACTA, până ce nu va avea loc o dezbatere publică. Socialiştii şi liberalii, în Parlamentul European, au cerut mai multă transparenţă. Singurii care s-au opus acestei rezoluţii au fost eurodeputaţii PDL", spune Ponta.
“Votul (în Parlamentul European – n.n.) va fi în vară şi vă asigur că nu vom susţine ACTA în forma actuală, fără dezbateri şi fără acord cu societatea civilă. Cei din PDL ar trebui să explice de urgenţa, de ce susţin astfel de reglementări fără niciun fel de dialog cu nimeni", a declarat președintele PSD.

CITIȚI ȘI:

  • Avertisment Anonymous către România: Urmează o dictatură pe Internet
  • ACTA, documentul care ar putea schimba lumea