Evenimentul Zilei > Actualitate > Ponta şi Antonescu ameninţă PDL cu dosare. Ponta promite că-l va vizita pe Flutur la Rahova
Ponta şi Antonescu ameninţă PDL cu dosare. Ponta promite că-l va vizita pe Flutur la Rahova

Ponta şi Antonescu ameninţă PDL cu dosare. Ponta promite că-l va vizita pe Flutur la Rahova

Victor Ponta şi Crin Antonescu au declarat azi la Suceava că vor redeschide dosarele prim-vicepreşedintelui PDL Gheorghe Flutur dacă vor ajunge la putere.

"Dacă ei ne spun ce o să se întâmple când vor câştiga alegerile, să le spunem şi noi ce se va întâmpla când vom câştiga noi. Să le spunem şi noi că, dacă a fost închis dosarul lui Flutur o dată, cred că se poate redeschide dosarul, aşa cum s-a întâmplat cu Vântu, pentru că nu se poate ca oameni care fac abuzuri, care manevrează banii publici ca pe banii lor de buzunar sau ca pe banii partidului să-şi facă de cap", a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, citat de Agerpres.
Ponta vrea să fie procurorul lui Flutur

La rândul său, colegul lui de co-preşedinţie a USL, Victor Ponta, şi-a manifestat regretul pentru închiderea dosarului Flutur pe timpul guvernării PSD. Liderul PSD a spus că îşi doreşte să redevină pentru câteva luni procuror. "Eu mă pregătesc pentru funcţia de prim-ministru, dar de câte ori vine vorba de Flutur mă gândesc că poate las pe altcineva prim-ministru câteva luni să devin din nou procuror ", a spus Ponta, conform mediafax.ro. El a mai arătat că după alegerile din 2012 va da dovadă de foarte mult simţ creştinesc şi îl va vizita pe Gheorghe Flutur la Rahova.
Interesul liderilor USL faţă de dosarele adversarilor politici aminteşte de episodul stenogramelor PSD apărute în campania electorală din 2004. Conform acestora, liderii momentului se arătau interesaţi când se dă verde pentru dosarele lui Traian Băsescu (Rodica Stănoiu), se plângeau că "Flutur ăla, după patru dosare penale, nimeni nu se leagă de el" (Nicolae Văcăroiu), propuneau "să mai scoatem vreo trei-patru, le dăm la cap la penelişti, la pedişti" (tot Văcăroiu) sau îi reproşau lui Ovidiu Muşetescu faptul că nu scosese la iveală nicio privatizare ilegală din perioada 1997-2000 (Adrian Năstase). Deşi conducerea PSD a negat cu vehemenţă autenticitatea stenogramelor, acestea au contribuit la erodarea credibilităţii partidului. 
Antonescu: Nu există construcţie cinstită cu Băsescu

Crin Antonescu a declarat ieri că nici PNL, nici PSD nu vor colabora, pe viitor, nici cu preşedintele Traian Băsescu, nici cu PDL. "Şi liberalii şi social-democraţii au guvernat împreună cu domnul Băsescu şi cu PD. Cu toţii ştim un singur lucru: că nu există colaborare cu aceşti oameni, că nu există construcţie cinstită cu aceşti oameni, că nu se poate pune nicio bază în cuvântul lui Băsescu sau în cuvântul servitorilor lui care se numesc alaltăieri PD, acum PDL, mâine cine ştie cum", a declarat Crin Antonescu.Liderul liberal susţine că miza PNL şi PSD, care formează Uniunea Social Liberală, este de a învinge PDL la alegerile viitoare. "Ne-am bătut 20 de ani şi ne vom bate încă 20 până ce vom scoate România din această fundătură. Cine crede astăzi că nu încape unul de celălalt, că ar fi fost mult mai bine dacă nu făceam această uniune, că anumite lucruri ne nemulţumesc trebuie să se gândească mereu că, dacă aceşti oameni vor reuşi să păstreze puterea, nu va mai fi vorba nici de PSD, nici de PNL, nici de pluralism politic într-un fel sau altul", spune preşedintele PDL.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: