"Sunt suficiente secţii de vot şi nu există secţii speciale, motiv pentru care diverse cereri neserioase nu puteau fi satisfăcute. Nu a existat în România până în acest moment supraveghere video a tuturor secţiilor de vot, a fost vorba de secţiile speciale atunci când au existat. Acum sunt secţiile normale, iar dacă cineva caută nod în papură, dumneavoastră trebuie să răspundeţi foarte clar şi conform legii ", a afirmat premierul Victor Ponta.
Prim-ministrul a mai adăugat că numărul total al alegătorilor înscrişi este de 18.292.000 persoane, dintre care doar 15.700.000 au cărţi de identitate, iar restul au avut posibilitatea să voteze cu ajutorul buletinelor, al cărţilor de identitate provizorii şi al paşapoartelor.
"Este condamnabil şi iresponsabil să strigi peste tot că se fraudează referendumul înainte ca referendumul să aibă loc. Nu vă lăsaţi provocaţi de declaraţii politice, acestea vor continua şi după referendum pentru că, în România, cine pierde nu recunoaşte rezultatul decât foarte rar",a mai spus Ponta.
Premierul  a mai cerut prefecţilor să informeze populaţia asupra faptului că împiedicarea dreptului la vot reprezintă o infracţiune şi să acţioneze "extrem de dur" dacă au probe în acest sens.