Ponta: Raportul Comisiei Europene este echilibrat

Ponta: Raportul Comisiei Europene este echilibrat

Premierul Victor Ponta a calificat drept echilibrat raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie, prezentat astăzi de Jose Manuel Barroso.

"Aş vrea să îmi exprim satisfacţia pentru modul obiectiv în care preşedintele Barroso a prezentat azi aceste concluzii şi pentru conţinutul raportului şi să afirm încă o dată că în calitatea mea de prim-ministru (...) am acţionat cu bună credinţă şi cu hotărâre de a răspunde pozitiv la toate îngrijorările legitime exprimate de preşedintele Barroso", a declarat Victor Ponta. Premierul a mai adăugat că cele 11 întrebări legitime primite de la Comisia Europeană  au primit din partea sa un răspuns 'foarte clar şi concret'.

"Îmi asum întreaga responsabilitate ca prim-ministru ca aceste răspunsuri şi obligaţii să fie puse în practică. Dacă vorbim (...) de restabilirea şi finalizarea competenţelor Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte hotărârile Parlamentului, poziţia Guvernului a fost foarte clară: respectarea în totalitate şi punerea în acord a legii cu deciziile Curţii Constituţionale", a mai spus Victor Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News