"Am luat act de propunerea preşedintelui Băsescu privind sesiunea extraordinară, pentru temele sale – ANI, CC şi o lege cu nişte părţi din Codul de procedură pe care abia l-am adoptat. PSD nu se va opune în niciun fel, ne vom manifesta însă scepticismul şi lispa de încredere faţă de profesionalismul premierului Boc şi al ministrului de Justiţie", a spus liderul PSD Victor Ponta, care a ţinut să precizeze că toate actele normative care au fost specificate de către preşedintele Băsescu pentru a face parte din ordinea de zi a sesiunii extraordinare sunt "acte făcute prost, iniţial, de către Guvern".
Ponta a mai spus că parlamentarii PSD vor face toate demersurile ca Legislativul să ia în discuţie în sesiunea extraordinară şi ordonanţa de urgenţe privind descentralizarea spitalelor, măsurile privind creşterile de preţuri la medicamente, precu n şi majorarea TVA.
"Vom vota categoric împotriva acestei ordonanţe sau mai bine zis pentru modificarea acestei OUG, în sensul revenirii eventual la TVA de 19% şi a reducerii TVA pentru produsele de bază", a spus Ponta.