Ponta: Nu pensiile sunt nesimţite, ci salariul lui Boc

Ponta: Nu pensiile sunt nesimţite, ci salariul lui Boc

Preşedintele PSD Victor Ponta a criticat, astăzi, în faţa pensionarilor partidului, salariile guvernanţilor, pe care le-a catalogat drept nesimţite. Liderul social-democrat a punctat că PSD nu va abdica de la principiul potrivit căruia veniturile, inclusiv pensia, să fie impozitate diferenţiat.

"Cred foarte mult ca social-democrat că important este şi în momente de criză, ca şi în momente de prosperitate, să fim solidari şi echilibraţi. Impozitarea diferenţiată a veniturilor este soluţia social-democrată pentru a îndepărta inegalităţile. Cei care au pensii mai mici să plătească un impozit mai mic, iar cei care au pensiile foarte mici să nu plătească niciun impozit", a spus Ponta, prezent la Conferinţa Organizaţiei de Pensionari a PSD.

Liderul PSD l-a criticat apoi pe premierul Emil Boc, după ce acesta a declarat că problemele economice ale României sunt provocate de numărul mare de pensionari, faţă de cel al persoanelor active. Ponta a spus în acest context că Boc vrea să îi scoată pe pensionari din România şi "să îi ucidă în propriile case".

"Sunt de acord că există pensii exagerate. Nu cred că există vreo pensie nesimţită, aşa cum vorbeşte domnul Boc. Cred că salariul pe care îl primeşte domnul Boc şi miniştrii săi pentru ceea ce fac în România, acelea sunt salarii nesimţite. Fiecare om care a muncit şi care a ieşit la pensie pe baza unei legi şi cu respectarea legii îşi merită acea pensie", a continuat liderul PSD, citat de Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News