Cu toate că i-a fost adversar politic, Victor Ponta a anunțat că va susține „oportunitatea” ca Klaus Iohannis să ocupe prima funcție în ierarhia Consiliului European.

„Dacă România poate să obțină o funcție majoră la nivel politic european, ProRomania salută și susține această oportunitate! Am fost adversar politic (și, probabil, o să mai fiu) al lui Klaus Iohannis ! Când este vorba însă de România nu am voie să las resentimentele să ne domine!”, a scris Ponta, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Liderul partidului Pro România a mai menționat că este mult prea devreme ca Dacian Cioloș și Dan Barna să se bucure pentru eventuala plecare a lui Klaus Iohannis de la Cotroceni. Fostul premier a reamintit că în 2014 el era favorit, și totuși a pierdut alegerile.

„Ps1 – Văd o mare fericire în tabăra Cioloș – Barna că scapă de Iohannis și Palatul Cotroceni le aparține / să vedem dacă va fi așa/ eu sunt unul dintre mulții candidați care în luna Iunie era favorit și în Decembrie …. / poate în al 12-lea ceas se trezesc toți liderii de centru stânga și înțeleg că trebuie să susțină un singur candidat – respectat, responsabil, integru, apreciat pe plan internațional, capabil să unească România și care nu are de ce să fie urat de "hateri"!”, a adăugat Victor Ponta.

În finalul postării sale, președintele Pro România a mai spus că „dacă Klaus Iohannis pleacă în septembrie la Bruxelles în mod constituțional îl vom avea pe Călin Popescu Tăriceanu că Președinte interimar până pe 20 Decembrie- nici asta nu este rău, nu?”.