Evenimentul Zilei > Actualitate > Ponta, la Naşul: Când e linişte, Băsescu dă cu ăia în fasole
Ponta, la Naşul: Când e linişte, Băsescu dă cu ăia în fasole

Ponta, la Naşul: Când e linişte, Băsescu dă cu ăia în fasole

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, aseară la emisiunea "Naşul" de la B1 TV, că preşedintele Traian Băsescu este cel care vrea scandal cu orice preţ şi "nu va accepta niciodată să fie linişte".

"Domnul Traian Băsescu dă tonul scandalului şi când este linişte. Dă cu ăia în fasole. Nu cred că domnul Băsescu va accepta vreodată să fie linişte", a spus Ponta, precizând că face "eforturi" să vorbească despre şeful statului "cu domnul Băsescu".
După atacul lui Traian Băsescu de săptămâna trecută, Ponta susţine că va reveni la un limbaj moderat faţă de preşedinte atunci când şi acesta o va face în ceea ce-l priveşte."Ce greu îmi vine să-i zic domnul preşedinte după cât m-a înjurat aici", a insistat liderul PSD. Ponta a susţinut că s-a amuzat când Băsescu l-a catalogat "maimuţică". "Maimuţică e cel care-şi imită stăpânul. Domnul Boc e maimuţică. Eu nu îmi imit stăpânul", a spus Ponta.
"Ce-l arde grija unde imi fac concediul?"
Victor Ponta a ţinut să-i răspundă preşedintelui Băsescu care a susţinut că altcineva i-a plătit concediul: "Ce-l arde grija pe unde face preşedintele PSD vacanţa? Asta e treaba preşedintelui? (…) Are securişti proşti. A început să asculte de securiştii proşti".
Liderul PSD a adăugat că pentru el "nu este important dacă îl suspendă pe Traian Băsescu din funcţie". "Mi-aş dori să nu fie cazul", a spus Ponta, adăugând că pentru asta legea pensiilor ar trebui să fie întoarsă în parlament, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, să-şi dea demisia.
"Nu mai vreau să văd un membru de familie a unui politician la DNA"
Preşedintele social-democrat a mai declarat că, dincolo de planurile de moment, "obligaţia" sa este să spună "ce facem după Băsescu". "Prioritatea" lui Ponta: "Nu mai vreau să văd un membru de familie a unui politician la DNA". "Bătălia între politicieni se dă între politicieni", a spus liderul PSD, precizând că se referă, ca exemplu, la Dana Năstase, soţia fostului premier şi şef al social-democraţilor, Adrian Năstase.
Preşedintele a declarat, săptămâna trecută la "Naşul" că Victor Ponta "a venit preş" la el în birou, în 2008, întrebând dacă l-ar putea sprijini la alegerile pentru Primaria Capitalei şi că discuta înainte de alegeri un portofoliu de ministru prin ieşirea din PSD.
"La mine în birou, acest Ponta, care azi vituperează împotriva preşedintelui, era ca un preş care întreba: ar fi bine să candidez la Primăria Capitalei, m-aţi putea sprijini? I-am spus: nu candida că nu ai şanse, dându-i de înţeles că nu o să-l sprijin. Tot el discuta înainte de alegeri un portofoliu de ministru, prin ieşirea din PSD, înainte de alegerile din partidul lor. Acest Victor Ponta, pe care-l vedeţi ţipând. Nu mai pot să-i mai tolerez obrăznicia, când văd câte parale face", a declarat şeful statului.
În urma acestui atac, Victor Ponta a anunţat că PSD va demara procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui dacă acesta va promulga legea pensiilor.