Ponta: Introducerea accizei la carburant ar putea fi amânată pentru alte 3 luni

Ponta: Introducerea accizei la carburant ar putea fi amânată pentru alte 3 luni

Introducerea taxei de 7 eurocenți ar putea fi amânată pentru alte 3 luni, a declarat premierul Victor Ponta în debutul şedinţei de guvern.

"Cu acciza la carburant e foarte clar, singurul lucru pe care mai putem să il facem, în baza discuţiilor cu partenerii noştri internaţionali, ar reprezenta, eventual, încă trei luni pentru motorină de amânat, dacă lucrul acesta se dovedeşte şi economic, nu doar politic bine", a declarat Ponta, la începutul şedinţei de guvern. Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Guvernul nu poate renunţa la taxa de 7 eurocenți şi că acest lucru i-a fost comunicat de către oficialii FMI şi preşedintelui Traian Băsescu.

"Nu se poate (renunţa la acciză n.r.). Asta i-au spus şi cei de la FMI preşedintelui, că nu se poate renunţa pentru că atunci nu se mai închide bugetul. (..) Şi Comisia Europeană şi Fondul Monetar au spus foarte clar că nu putem redeschide bugetul şi de altfel nici nu intenţionăm să redeschidem bugetul", a declarat premierul, marţi, la finalul întâlnirii cu ambasadorii statelor UE la Bucureşti.   

Ne puteți urmări și pe Google News