Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, început de campanie electorală în biserici
Ponta, început de campanie electorală în biserici

Ponta, început de campanie electorală în biserici

După o săptămână în care nu a participat la nici un eveniment public, Victor Ponta a participat, ieri, la Târgoviște, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Sfântului Nifon, eveniment care a strâns câteva mii de participanți.

 Alături de premierul Victor Ponta s-a mai aflat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Cu acest prilej, Ponta a anunțat că Guvernul, împreună cu Patriarhia Română sprijină refacerea operelor lui Constantin Brâncoveanu, inclusiv a palatului construit în judeţul Dâmboviţa în perioada domniei acestuia, de la Potlogi. „Împreună cu Patriarhia Română am încercat să sprijinim nu numai evenimentele de comemorare ci şi mai ales refacerea operelor lui Brâncoveanu”, a precizat Victor Ponta. Gestul premierului vine în contextul recentei sale declarații, de la Consiliul Național PSD de la Craiova: „Nu vreau să mă acuze nimeni sau să spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta”.

Participare la slujba catolică de la Cacica

În plus, pe 15 august, Victor Ponta se va afla la slujba romano-catolică de la Cacica, în judeţul Suceava. „Am fost invitat şi voi merge la evenimentele bisericii grecocatolice, ale cultelor reformate sau neoprotestante, am felicitat comunitatea musulmană din România cu ocazia încheierii Ramadanului. România este o ţară în care absolut toţi cei care au o credinţă şi chiar şi cei care nu au nicio credinţă pot să trăiască respectând Constituţia şi legile ţării’’, a explicat Ponta. El a avut recent o dispută cu biserica luterană, care i-a explicat liderului PSD că Klaus Iohannis este protestant, nu neoprotestant.