Ponta este împotriva suspendării lui Băsescu pe "ALRO"

Ponta este împotriva suspendării lui Băsescu pe "ALRO"

Suspendarea lui Traian Băsescu se impune doar în cazul încălcării Constituţiei, nu "doar pentru că dă bine la televizor", consideră Victor Ponta.

Preşedintele PSD Victor Ponta consideră că în acest moment nu se impune iniţierea suspendării preşedintelui "doar pentru că dă bine la televizor". Referirea sa era la planul de suspendare pe dosarul "ALRO", iniţiat de Sorin Ovidiu Vîntu şi Dan Voiculescu şi susţinut politic de preşedintele PNL Crin Antonescu, despre care "Evenimentul Zilei" a relatat în ediţia de azi.

Victor Ponta a adăugat că PSD va susţine suspendarea preşedintelui doar dacă Traian Băsescu încalcă Constituţia.

"Dacă va fi o altă situaţie în care domnul Băsescu îşi încalcă atribuţiile constituţionale nu avem niciun fel de ezitare să folosim această armă. Dar, pe de altă parte, nici nu cred că, toată ziua-bună ziua, trebuie să suspendăm preşedintele. Îl suspenzi pe preşedinte dacă încalcă Constituţia. Că nu-mi place de domnul Băsescu nu cred că e un secret. Nu le place, în general, oamenilor, în ultimul timp. Dar suspendarea trebuie să se facă pentru încălcarea Constituţiei şi nu cred că trebuie să ne jucăm cu lucrurile astea, doar aşa, că dau bine la televizor", a declarat preşedintele PSD, azi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cazul "legea pensiilor"

Acesta a precizat că s-ar fi impus suspendarea dacă preşedintele ar fi promulgat legea pensiilor, votată prin fraudă.

"Atunci când am anunţat că vom iniţia procedura de suspendare, am spus foarte clar: dacă domnul Băsescu sau orice preşedinte, fie că îl cheamă Băsescu, Popescu, Georgescu sau Iliescu, dacă încalcă Constituţia României, noi declanşăm acea procedură clară de sancţionare. Dacă ar fi promulgat o lege adoptată prin fraudă - Legea Pensiilor, am fi declanşat acea procedură. Domnul Băsescu cred că a înţeles mesajul nostru şi nu a promulga", a declarat Victor Ponta.