Evenimentul Zilei > Economie > Ponta: Cumpăr şi eu un titlu de stat!
Ponta: Cumpăr şi eu un titlu de stat!

Ponta: Cumpăr şi eu un titlu de stat!

Premierul Victor Ponta vrea să încurajeze populaţia să crediteze statul.

Ponta a anunţat miercuri că va achiziţiona un titlul de stat, cu valoare de 1.000 de lei.

Titlul este din emisiunea având ca emitent Ministerul Finanţelor Publice destinată persoanelor fizice (programul Fidelis) care va fi listată prin Bursa de Valori Bucureşti, informează Agerpres

"Astăzi am fost împreună cu ministrul de Finanţe la Bursa de Valori Bucureşti. S-a lansat pentru prima oară în România o emisiune de titluri de stat pentru persoanele fizice. M-a convins domnul ministru, o să cumpăr şi eu un titlu de 1.000 de lei. Eu vă spun adevărul, el a zis să punem toţi membrii Guvernului să cumpere câte un titlu de 1.000 de lei. Ca să ştiţi că în loc să vă mărească salariile, vă spune unde să băgaţi bani, tot la Finanţe, dar cred că e un instrument bun şi cred că e un semn de stabilitate economică şi de schimbare a mentalităţii", a declarat premierul în şedinţa de guvern. 

Ponta a adăugat că, în general, dezvoltarea Bursei de Valori Bucureşti reprezintă un lucru bun, transmiţând în context şi un mesaj miniştrilor de linie care au în portofoliul ministerelor pe care le conduc societăţi care trebuie listate.