Ponta: Băsescu minte din nou despre opoziţie

Ponta: Băsescu minte din nou despre opoziţie

Preşedintele PSD a reacţionat la afirmaţiile făcute azi de şeful statului, conform cărora "obiectivul opoziţiei este să ducă România în derapaj".

Victor Ponta s-a arătat deranjat de "acuzaţiile aberante" ale lui Traian Băsescu şi a anunţat că va propune Biroului Permanent al PSD ca pe viitor să întrerupă orice comunicare cu şeful statului până în momentul în care acesta îşi va cere scuze public.

"Până acum, nu l-am respectat ca interlocutor pe omul politic Traian Băsescu, din cauza tuturor gesturilor sale. De acum înainte, nu îl voi mai respecta ca interlocutor nici din funcţia oficială pe care o ocupă şi în care, doar teoretic, ar trebui să îi reprezinte pe români. Traian Băsescu nu este decât preşedintele Robertei Anastase şi a Monicăi Iacob Ridzi, şi reprezintă un pericol pentru România, care va trebui înlăturat cât mai rapid", susţine Victor Ponta într-un comunicat de presă. Acesta îl acuză pe Traian Băsescu de declaraţii iresponsabile, ipocrite şi rău-voitoare.

"Declaraţiile de astăzi ale preşedintelui Traian Băsescu, de la Radio România, în care acuză opoziţia fie că este subordonată oligarhilor, fie pentru votul de protejare politică a Monicăi Iacob Ridzi sunt dincolo de orice limită a tupeului şi aroganţei. Este o declaraţie iresponsabilă, duplicitară, ipocrită şi rău-voitoare, făcută în deplină cunoştinţă de cauză", airmă Victor Ponta într-un comunicat de presă. Preşedintele PSD afirmă că, spre deosebire de Traian Băsescu, el nu a avut niciodată "legături cu oligarhii".

Comportament prezidenţial lipsit de decenţă

"Cât despre votul din cazul Ridzi, se poate oricând dovedi cu filmări (iar posturile de televiziune fac deja acest lucru) că parlamentarii PSD, ca şi cei ai PNL, au votat cu bilele la vedere pentru aprobarea cererii DNA cu privire la cazul Ridzi. Iar acest lucru era cunoscut deja de dinainte de vot, fiindcă PSD a anunţat că va vota în acest fel", a spus Ponta.

Preşedintele PSD afirmă că "nu este prima dată când Traian Băsescu, împotriva oricărei limite a decenţei, susţine acuzaţii aberante". "Şi la momentul fraudei comise de Roberta Anastase, domnia sa a susţinut acuzaţiile absurde ale acesteia cu privire la banii pe care i-ar fi cerut PSD în schimbul votului la legea pensiilor. Şi atunci, ca şi acum, au existat dovezi clare cu privire la intenţiile şi acţiunile PSD. Doar că, din nou, preşedintele alege să ignore evidenţa şi să rostogolească nişte absurdităţi emise din zona PDL. Din punctul nostru de vedere, acest tip de comportament este iresponsabil şi demonstrează că nu există absolut deloc decenţă în comportamentul prezidenţial", spune Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News