Victor Ponta condamnă actuala guvernare, în vreme de pandemie, și a afirmat că după 15 mai, atunci când vor înceta restricțiile din ordonanțele militare, ar trebui ca actualul guvern să fie înlăturat, prin moțiune de cenzură.

„Avem un guvern incapabil să repornească economia cu adevărat. Ar trebui pe 4 mai să înceapă repornirea. Să avem un plan pentru cei care sunt afectați. Domnul Orban nu înțelege noțiuni economice de bază. Marea problemă a României e cum depășește această criză economică. Ea ne va pune în genunchi de zece ori mai mult decât în 2009-2010. Orban e sub Emil Boc, ca incapacitate economică. Eu l-am subestimat multă vreme pe Emil Boc. Dl. Orban și PNL au anunțat măsuri, dar singurul lucru care s-a întâmplat în această lună au fost cei 200.000 de români amendați. Acestia au de dat niște sume… Nu cred că se vor plăti aceste amenzi.

Este singurul mod în care România a apărut în presa internațională. Problema numărul 1 este că nu există nicio strategie concretă serioasă, ce facem dupa 15 mai? Guvernul trebuia să le zică oamenilor și ce să muncească. Eu cred că după 15 mai ar trebui să avem un alt guvern, printr-o moțiune de cenzură. Eu si ProRomânia votăm oricând o moțiune de cenzură. În acest moment, România are nevoie un guvern de criză economică”, a declarat Victor Ponta, la RTV.