Evenimentul Zilei > Economie > Pont! Dacă vrei să te îmbogățești pe timp de criză, trebuie să urmezi acest sfat
Pont! Dacă vrei să te îmbogățești pe timp de criză, trebuie să urmezi acest sfat

Pont! Dacă vrei să te îmbogățești pe timp de criză, trebuie să urmezi acest sfat

Profesorul de economie Mircea Coșea recomandă românilor să-și țină economiile în depozite, iar în următoarele șase luni să se abțină de la investiții. În acest timp, susține profesorul Coșea, lucrurile se vor clarifica și vom afla care sunt cele mai profitabile investiții. Recomandările sale vin în contextul crizei economice care se prefigurează, în contextul pandemiei de coronavirus.

Mircea Coșea susține că momentul actual nu este cel mai potrivit pentru cei care doresc să-și plaseze banii economisiți în diverse investiții. Într-o declarație pentru DCnews, el a precizat că lucrurile se vor mai limpezi abia prin lunile septembrie – octombrie. Până atunci, a declarat Mircea Coșea, cel mai bine ar fi ca economiile să fie păstrate în depozite bancare.

„Sigur că vor fi speculații pe alocuri, dar, per ansamblu, nu! Dacă aș fi în situația de a avea bani, deocamdată nu aș investi în nimic, ci aș încerca să valorific banii prin depozite, cel puțin până la momentul lunii septembrie – octombrie 2020″, a afirmat profesorul Mircea Coșea, pentru DC News.

El a estimat că evoluția leului în comparație cu euro și dolarul va fi pe un trend descrescător, iar acest lucru se datorează lipsei de competitivitate a economiei românești.

„Probabil că leul va continua trendul descrescător, va fi mai slab decât euro și dolarul, dar nu cu salturi foarte mari! Leul este istoric pe un trend descrescător pentru că el reflectă capacitatea economiei românești din punct de vedere al competitivității pe piața internațională. Ori aici nu stăm bine deloc”, a apreciat profesorul Mircea Coșea.