Evenimentul Zilei > International > Pompeo despre familia sa: „Sunt mai în siguranță, iar libertățile sunt mai sigure” cu Trump
Pompeo despre familia sa: „Sunt mai în siguranță, iar libertățile sunt mai sigure” cu Trump

Pompeo despre familia sa: „Sunt mai în siguranță, iar libertățile sunt mai sigure” cu Trump

Aflat în plină campanie electorală, președintele SUA a primit o mână de ajutor.

Secretarul de stat Mike Pompeo a transmis un mesaj participanţilor la Convenţia Naţională Republicană de la Ierusalim, o decizie controversată a şefului diplomaţiei americane, care a ţinut un discurs partizan în timpul unei vizite de lucru în Orientul Mijlociu.

Mike Pompeo a vorbit despre soţia şi fiul său şi l-a lăudat în acest context pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. „Sunt mai în siguranţă, iar libertăţile lor sunt mai sigure, pentru că preşedintele Trump şi-a pus în practică viziunea America First (America pe primul loc)”, a declarat Pompeo având în fundal Oraşul Vechi.

Discursul, care oficial a fost rostit în nume personal, şi nu în calitate de funcţionar guvernamental, s-a axat pe subiecte de politică externă, atingând dosare precum Iranul, China şi Coreea de Nord.

Preşedintele Donald Trump a lăudat diversitatea culturală a persoanelor, care provin din diferite părţi ale lumii – Asia, Africa, America Latină şi Orientul Mijlociu – , acţiune care a urmărit să arate sprijinul acordat de administraţia republicană imigranţilor cu înaltă calificare profesională, conform Agerpres.

Altfel, Mike Pompeo s-a remarcat în ultimele luni datorită declarațiilor tăioase care au vizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Oficialul american a criticat vehement modul în care cei de la OMS au gestionat criza provocată de coronavirus.

„În trecut, OMS a făcut treabă bună. Din păcate, de această dată, ea nu a făcut tot ceea ce putea să facă mai bine şi astfel trebuie să facem presiuni pentru a schimba radical aceasta. Cei care nu au acţionat în mod potrivit şi au indus în eroare ori nu au împărtăşit informaţiile cum trebuia sau, cinstit vorbind, care au dus campanii de dezinformare, sunt sigur că vor trebui să dea socoteala la momentul potrivit”, a spus Pompeo, în contextul în care americanii au decis că se vor retrage din această organizație.

Un alt reproș a fost legat de faptul că OMS este controlată de China, iar problema coronavirusului a fost ascunsă de ambele tabere.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: