Mai mult, lui Pomohaci li s-a acordat șansa de a-și alege un apărător bisericesc dintre cei care sunt atestați de Patriarhia Română.

”Având în vedere principiul judecăţii echitabile şi al respectării dreptului la apărare, Consistoriul a trimis astăzi (joi – n.r) citaţie persoanei învinuite, Cristian-Dorin Pomohaci, a admis audierea martorilor propuşi de acesta, oferindu-i-se posibilitatea ca, pe lângă înscrisurile depuse la Consistoriul Mitropolitan, să uzeze şi de dreptul său de a se apăra în faţa instanţei bisericeşti de judecată. Totodată, instanţa i-a oferit posibilitatea apelantului de a-şi alege un apărător bisericesc, dintre persoanele nominalizate în citaţie, apărători bisericeşti atestaţi de către Patriarhia Română, conform art. 122 din Regulament”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Ardealului.

Pomohaci, MONSTRUL NEŞTIUT. PERVERSIUNILE de neimaginat AU FOST DEZVĂLUITE. Se întâmpla în 2002, ÎN FIECARE SEARĂ. Mărturia unui BĂIEŢEL ABUZAT

Astfel, până la data fixată pentru termenul de judecată, la instanţa bisericească se vor putea depune şi alte mărturii concrete în apărarea sau în acuzarea apelantului, se mai arată în comunicat.

Pe de altă parte, Consistorul Mitropolitan precizează că prin aplicarea măsurilor canonice nu se urrmărește pedepsirea persoanei învinuite, iar aceasta se poate întoarcee prin pocăință în funcțiee. Aplicarea măsurilor canonice presupune apărarea instituției Bisericii, dar și a ordinii și a disciplinei canonice, precum și a „moralităţii şi a sacralităţii vieţii bisericeşti”.

”Având în vedere principiul judecăţii echitabile şi al respectării dreptului la apărare, Consistoriul a trimis astăzi (joi – n.r) citaţie persoanei învinuite, Cristian-Dorin Pomohaci, a admis audierea martorilor propuşi de acesta, oferindu-i-se posibilitatea ca, pe lângă înscrisurile depuse la Consistoriul Mitropolitan, să uzeze şi de dreptul său de a se apăra în faţa instanţei bisericeşti de judecată. Totodată, instanţa i-a oferit posibilitatea apelantului de a-şi alege un apărător bisericesc, dintre persoanele nominalizate în citaţie, apărători bisericeşti atestaţi de către Patriarhia Română, conform art. 122 din Regulament”, se mai arată în comunicat.

Gigi Becali, la PICIOARELE lui Pomohaci. CUVINTE de Breaking News