Polul Stângii se amână până după locale

Polul Stângii se amână până după locale

PSD împreună cu patru partide de stânga vor face după alegerile locale o alianţă politică sub denumirea de Platforma Stângii Democratice (P.S.D.), a anunţat ieri Mircea Geoană.

Preşedintele PSD a avut ieri, la sediul din Kiseleff, negocieri cu liderii a patru partide minuscule. Este vorba de Partidul Ecologist Român, Partidul Verzilor, Partidul Alianţa Socialistă şi PSD-Titel Petrescu. „Am hotărât să mai discutăm după alegerile locale. Trebuie să vedem ce reprezintă dânşii pe scena politică, câte voturi au şi ce anvergură“, a declarat Geoană.

El a precizat că nu s-a discutat despre locuri pe liste, iar la alegerile locale fiecare partid va merge cu candidaţii săi. Înainte de constituirea Platformei Stângii Democratice alături de PSD şi sindicate, cele patru partide au fost sfătuite de Geoană să se reducă la numai două. Cu alte cuvinte, PER şi Verzii să fuzioneze între ei. La fel şi PSD, şi PSD-Titel Petrescu.

După ce vor rămâne numai două, vor putea face o alianţă cu PSD. Până la locale, partidele care discută despre alierea pe zona de stânga vor avea câteva acţiuni comune. Prima va fi organizată de 1 mai, sub sigla „Stânga Unită“. De la discuţiile liderilor partidelor de stânga a lipsit însă Ion Iliescu, cel căruia de curând Marian Vanghelie i-a reproşat că „nu e un lider de stânga“.

Ne puteți urmări și pe Google News