Evenimentul Zilei > Politica > Carmen Dan: POLIȚIȘTII vor UTILIZA mai des ARMELE din DOTARE. DEFICIT de POLIȚIȘTI în BUCUREȘTI
Carmen Dan: POLIȚIȘTII vor UTILIZA mai des ARMELE din DOTARE. DEFICIT de POLIȚIȘTI în BUCUREȘTI

Carmen Dan: POLIȚIȘTII vor UTILIZA mai des ARMELE din DOTARE. DEFICIT de POLIȚIȘTI în BUCUREȘTI

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul de interne, Carmen Dan, a prezentat concluziile și măsurile ce vor fi luate pentru creșterea eficienței poliției la nivel național, în urma consultărilor cu sindicatele din poliție, după cazul polițistului ucis la Suceava.

Carmen Dan a menționat că în prezent se caută soluții pentru ocuparea rapidă a posturilor libere din poliție, fiind necesar un minim de 4000 de agenți în regim de urgență, din totalul de 20.000 de agenți necesari la nivel național. Mai mult, este luată în calcul și problema de logistică pentru acești noi angajați, fiind necesare arme, mașini și spații. Conform estimărilor, sunt necesare minim 10.000 mașini noi. Patrulele nu se vor mai face cu un singur agent, iar statutul polițistului va fi schimbat până în octombrie.


„Vom modifica statutul polițistului. Statutul va fi elaborat de polițiști, în prima fază. Fiecare sindicat va participa la discuții. În a doua etapă, forma va fi prezentată IGPR. Apoi, ministerul îl va pune în dezbatere publică și îl vom promova în Parlament. Termenul este până în luna octombrie. Vrem ca statutul să fie susținut și de cetățeni, de comunitate.”


Carmen Dan spune că la nivelul municipiului București există un deficit de 1700 polițiști, fiind deja realizată o strategie de patrulare în zonele de risc, cu echipe formate din 4 agenți. De asemenea, este menționat și un protocol cu Jandarmeria, pentru acoperirea tuturor zonelor cu probleme și deficit de personal de poliție. Ministrul mai spune că a propus majorarea de urgență a pedepselor pentru ultraj, dar și schimbarea regulamentului care permite polițiștilor să utilizeze arma din dotare. Carmen Dan spune că vor fi reguli noi care să permită polițiștilor să utilizeze mai mult armele din dotare pentru a se putea impune mai ușor când situația o cere.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: