Polițista șpăgară de la Sectorul 1 îi anunța pe patronii reclamați când venea în control

Polițista șpăgară de la Sectorul 1 îi anunța pe patronii reclamați când venea în control

Noi fapte ies la iveală în dosarul de mare corupție de la Poliția Locală Sector 1 în care trei polițiști locali au fost deja arestați preventiv 30 de zile pentru luare și dare de mită. Astfel, cercetările procurorilor au scos la iveală un alt mod de operare utilizat de polițista șpăgară. Imediat ce se primea reclamația, aceasta își anunța „clienții„ când vine în controlul legat de sesizări privind perturbarea liniștii.

Polițista șpăgară l-a sunat pe mituitor și i-a anunțat controlul

Potrivit informațiilor existente în dosarul de corupție aflat la instanță, Roxana Marina Avram, una dintre polițistele arestate preventiv, de la Direcția Control Urban - Compartimentul Control Activități Comerciale a Poliției Locale Sector 1, își avertiza unul clienți, un patron de local. Astfel, de fiecare dată când existau sesizări la Poliția Locală cu privire la local, aceasta îl suna pe reprezentatul localului și îi divulga datele sesizării, iar apoi îi cerea să pună lucrurile în ordine până la sosirea sa în control.

„În data de 20.01.2024, luând cunoștință în exercitarea atribuțiilor de serviciu de la dispecerul Poliției Locale Sector 1 despre o faptă contravențională, înainte de a ajunge la adresa indicată pentru a constata și sancționa fapta, îl contactează telefonic pe reprezentantul societății VVV Seven Floreasca căruia îi divulgă că există o sesizare pentru tulburarea liniștii publice, în vederea intrării în legalitate înainte de sosirea acesteia în locație, pentru a nu constata fapta contravențională, fiind afectate în acest mod atât interesele persoanei care a făcut sesizarea cât și activitatea Poliției Locale Sector 1 în privința constatării și aplicării de sancțiuni contravenționale”, se arată în actele de la dosar.

Polițiștii locali au fost trimiși după gratii 30 de zile

Cei trei polițiști de la Poliția Locală a Sectorului 1 reținuți marți de DNA au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce rechzitoriul cu propunerea de arestare preventivă a ajuns în fața unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București.

Ne puteți urmări și pe Google News
Tribunalul București

Tribunalul București Sursa foto: portal.just.ro

Astfel, pentru polițista șpăgară, AVRAM MARINA-ROXANA, din cadrul Poliției Locale Sector 1 - Direcția Control Urban - Compartimentul Control Activități Comerciale, s-a dispus măsura arestării preventive, având în vedere suspiciunea cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

 • luare de mită în formă continuată,
 • trafic de influență în formă continuată,
 • fals intelectual în formă continuată,
 • divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,
 • instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic,
 • instigare la infracțiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,
 • divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

La fel s-a procedat și în cazul celelilalte polițiste șpăgare, IORDACHE FLORENTINA, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 - Direcția Control Urban - Compartimentul Control Activități Comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

 • luare de mită în formă continuată,
 • trafic de influență în formă continuată,
 • fals intelectual în formă continuată (două acte materiale).

Șeful Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban, VOINEA DRAGOȘ-GEORGE, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 a fost și el reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de:

 • luare de mită în formă continuată,
 • complicitate la infracțiunea de fals intelectual.

Polițista șpăgară lua mită și cotiza la șeful lor

Conform rechizitoriului, polițistele cereau mită nonșalant și cotizau la șeful lor.

„1. În perioada 2023 – 2024, în contextul efectuării unor controale la mai multe societăți comerciale cu puncte de lucru în Sectorul 1 al Capitalei, cei trei inculpați ar fi pretins de la reprezentanții acestora sume de bani cuprinse între 2.500 euro și 14.000 euro (în total 26.500 euro) și ar fi primit de la aceștia, în total, sumele de 18.000 euro și 2.500 lei.

Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de inculpați, printre altele, pentru:

 • a confisca o sumă de bani inferioară celei realizate ilicit de una dintre societățile controlate (s-ar fi dispus confiscarea doar a sumei de 214.708 lei, nicidecum a încasărilor totale - aproximativ 1.353.000 lei);
 • a aplica rapid sancțiuni contravenționale astfel încât societatea controlată să nu acumuleze încasări prea mari în perioada suspendării activității, iar sumele obținute ilicit de societate, în perioada suspendării, să fie confiscate doar parțial,
 • a nu aplica sancțiuni contravenționale pentru lipsă autorizație de funcționare.

2. În perioada 11-20.01.2023, inculpatele Avram Marina-Roxana și Iordache Florentina ar fi pretins și primit de la un om de afaceri (cercetat într-un dosar penal pe linie de disciplină în construcții) suma de 6.000 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unui lucrător de poliție din cadrul Secției 1 Poliție și că, printr-un intermediar, îl va determina pe acesta să dispună în cauza respectivă o soluție favorabilă omului de afaceri”.

În cauză, procurorii sunt sprijiniți de ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție.