Senatorul american John McCain, o figură marcantă a politicii de la Washington, a murit la vârsta de 81 de ani, în urma unei lupte cu o formă agresivă de cancer la creier, transmite CNN.

Un purtător de cuvânt al Biroului senatorului a declarat:  

„Senatorul John Sidney McCain al III-lea a murit la 16:28, pe 25 august, 2018.  La momentul trecerii lui în nefiinţă, soţia sa Cindy şi familia erau alături de el. A slujit cu loialitate Statele Unite ale Americii timp de 60 de ani.”

Acum două zile, familia omului politic a anunţat că acesta şi-a întrerupt tratamentul pentru forma de cancer la creier de care suferea.

McCain primea tratament din iulie 2017 pentru glioblastom, o formă de cancer foarte agresivă şi cu şanse foarte mici de supravieţuire. Senatorul republican a avut melanom în anii '90 şi 2000, care a remis. Vârsta şi starea sa de sănătate au fost un subiect al campaniei prezidenţiale din 2008, în care a fost înfrânt de Barack Obama.

John McCain a fost ales pentru prima oară în 1982 în Camera Reprezentanţilor, ca fost pilot proaspăt retras din Marina americană (US Navy).

Din 1986 el a fost constant reales de alegătorii din Arizona în Senat, unde a devenit unul dintre piloni în probleme de Apărăre şi Politică Externă. Vechimea şi cariera sa le-au impus respect colegilor, care nu au aprobat însă întotdeauna firea sa independență, scrie Adevarul.