Evenimentul Zilei > Social > Poliția Locală Timișoara se laudă: a redus cu peste jumătate numărul cerșetorilor și al oamenilor străzii
Poliția Locală Timișoara se laudă: a redus cu peste jumătate numărul cerșetorilor  și al oamenilor străzii

Poliția Locală Timișoara se laudă: a redus cu peste jumătate numărul cerșetorilor și al oamenilor străzii

Record de eficiență în 2017 pentru Poliția Locală Timișoara. Oamenii legii arondați primăriei spun că au redus semnificativ numărul cerșetorilor și al oamenilor străzii din orașul de pe Bega.

„Un aspect demn de menționat este acela că numărul cerșetorilor și oamenilor străzii a scăzut simțitor în ultimii ani, ca urmare a intensificării patrulărilor pe această linie, în anul 2015 fiind înregistrate un număr de 2138 astfel de persoane, din care 1989 adulți și 149 minori. În anul 2016 au fost înregistrați 1071 cerșetori și oameni ai străzii, din care 928 adulți și 143 minori, iar anul trecut, în 2017, au fost înregistrate 931 astfel de persoane, din care 864 adulți și 67 minori”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Un echipaj specializat acționează zilnic pentru preluarea cerșetolilor și boschetarilor semnalați de patrule.

Numai în prima săptămână din an, polițiștii locali timișoreni au depistat 32 de persoane fără adăpost pe străzile orașului, care au fost duse la adăpostul primăriei de pe strada Telegrafului. Oricum, numărul acestora a scăzut considerabil în ultimii ani, arată un raport al Poliției Locale.