CITEȘTE ȘI: 11 zile de TEROARE în GERMANIA. Poliţiştii nu au găsit presupusul atacator din Koln

Poliţia a fost alertată de un angajat Agenției pentru ocuparea forței de muncă din Koln că în clădire se află o femeie înarmată. După ore de căutare, suspectul nu a fost găsit. 


 

Aflaţi în incinta unui birou pentru ocuparea forţei de muncă, poliţiştii au fost anunţati că o femeie înarmată a pătruns în clădire. Angajaţii au fost obligaţi să rămână în birouri, în timp ce poliţiştii au demarat acţiuni de căutare a suspectului indicat.

În urma acestei acţiuni au fost arestate cinci persoane, dar nu se ştie exact dacă suspectul înarmat s-ar afla printre ele, transmite Daily Mail

Potrivit site-ului Express, incidentul a fost urmarea faptului că personalul de serviciu s-a simţit ameninţat de un grup de persoane din Muelheim, care îşi căutau un loc de muncă în Koln. 

Dintre cele cinci persoane arestate, patru au fost eliberate, o singură persoană aflându-se încă în custodia poliţiei. 


 

Istoria atacurilor din ultima săptămână din Germania

  • Un adolescent cu un topor și un cuțit a rănit cinci persoane într-un tren de lângă Würzburg, luni, 18 iulie.Atacatorul era un afgan solicitant de azil, de 17 ani, care a sosit în Germania, ca minor neînsoțit și trăia cu o familie de plasament în Ochsenfurt, la sud de Würzburg. El a strigat: „Allahu Akbar”, iar anchetatorii au găsit un steag al ISIS, pictat, în camera sa.
  • Un iraniano-german de 18 ani, care era obsedat de crime în masă, a împușcat mortal nouă persoane în Munchen, vineri, înainte de a se sinucide, atunci când polițiștii s-au apropiat de el. Atacatorul, pe numele său Ali David Sonboly, era fiul unui refugiat iranian care a sosit în Germania în anii 1990.
  • Un sirian de 21 de ani, care era solicitant de azil, a ucis o femeie cu o macetă, și a rănit alte două persoane, înainte de a fi arestat în orașul Reutlingen din sudul Germania, duminică, 24 iulie. Victima era o femeie poloneză însăcinată. Poliția a spus că nu par să fie indicii că ar fi vorba de un atac terorist, atacatorul cunoscându-și victima.
  • Un sirian s-a aruncat în aer și a rănit 12 persoane, la intrarea în zona unui festival de muzică în orașul german Ansbach, tot aseară. Tânărului de 27 de ani i-a fost refuzată acordarea de azil, în urmă cu un an, și a avut mai multe tentative de sinucidere. Se pare că dispozitivul pe care îl avea a explodat, dar nu este clar deocamdată dacă el voia să se arunce în aer sau să-l planteze undeva, pentru a face cât mai multe victime, scrie prsa internațională.
  • Un adolescent de numai 15 ani a fost arestat în Germania, fiind suspect că ar fi pus la cale un atentat în școala unde învăța. Autorităţile germane au găsit în locuinţa părinţilor acestuia mai multe obiecte, inclusiv cuţite, pumnale şi cartuşe, pe care le-au confiscat.