Ofițerii au participat la un rapid, iar doi oameni, un bărbat în vârstă de 33 de ani și o femeie în vârstă de 34 de ani au fost arestați pentru suspiciunea de infracțiuni de rasism agravant. Separat, poliția a arestat o femeie în vârstă de 38 de ani din zona Rochdale tot pentru rasism, ca urmare a comentariilor făcute online despre atacul din Noua Zeelandă. 

Un alt bărbat în vârstă de 24 de ani din zona Oldham a fost arestat pentru mesaje rău intenționate, referindu-se la atacul din Noua Zeelandă.. Atât Oldham, cât și Rochdale sunt din zone pline cu migranți.

 Assistantul sefului poliţiei, Russ Jackson, a declarat: "În weekend am avut un număr de incidente în care oamenii au postat sau au făcut observații publice referindu-se la evenimentele oribile din Noua Zeelandă, în special online, unde oamenii cred că este admisibil să abuzeze de alții". "Oamenii au dreptul la libertatea de exprimare și acest lucru este întotdeauna respectat, în cazul în care acest lucru traversează granița spre infracțiuni penale permiteți-mi să fiu foarte clar, vom face arestări şi vom urmări  penal pe cei implicați",  notează gmp.police.uk

 

Te-ar putea interesa și: