Evenimentul Zilei > Justitie > Achiziţii ilegale de măşti şi combinezoane de protecţie
Achiziţii ilegale de măşti şi combinezoane de protecţie

Achiziţii ilegale de măşti şi combinezoane de protecţie

Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) a deschis un dosar în cazul unui import privind achiziţionarea unor măşti şi combinezoane de protecţie.

Polițiștii întreprind cercetări într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, precum şi folosirea la autoritatea vamală a unor documente de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate.

„Din datele existente la acest moment, a rezultat faptul că o organizaţie nonguvernamentală a achiziţionat, prin intermediul unei societăţi comerciale, echipament de protecţie, urmând să intre în posesia a circa 1,5 milioane bucăţi, importate de către firma în cauză.

În noaptea de 23 spre 24 martie, într-un punct vamal terestru, a sosit un transport pentru această societate, însă în produsele nominalizate în documentele firmei nu se regăseau şi echipamentele de protecţie”, se precizează într-un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Autoritatea vamală competentă urmează să dispună cu privire la bunurile găsite.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.