Evenimentul Zilei > Economie > Pogonaru (AOAR): Modelul de dezvoltare bazat pe capitalul străin și-a atins limitele
Pogonaru (AOAR): Modelul de dezvoltare bazat pe capitalul străin și-a atins limitele

Pogonaru (AOAR): Modelul de dezvoltare bazat pe capitalul străin și-a atins limitele

Modelul de dezvoltare bazat în primul rând pe capitalul străin și-a atins limitele, iar economia românească trăiește un mare moment de schimbare a modelului de afaceri, a declarat, astăzi, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru.

„Din punct de vedere al mediului de afaceri cred că în momentul de față economia României trăiește un mare moment de schimbare a modelului de afaceri. Cred că modelul de dezvoltare bazat în primul rând pe capitalul străin și-a atins limitele. Este foarte bun, a fost foarte bun, dar haideți să recunoaștem că am ajuns la anumite limite. Acum trebuie să ne concentrăm pe ce putem face noi, pe puterile noastre inclusiv pe mobilizarea capitalului local”, a spus Pogonaru, citat de Agerpres.

El este de părere că în acest moment capitalul românesc se irosește.

„Ceea ce se întâmplă în momentul de față cu irosirea capitalului românesc, fie el că se află sub managementul fondurilor de pensii, că este vorba de capitalul de retail care nu este mobilizat, este un lucru foarte rău. Uneori am impresia că trăim un moment de schimbare precum Marea Glaciațiune, în ceea ce privește modelul de dezvoltare pe piața românească”, a mai afirmat oficialul AOAR.