Evenimentul Zilei > Politica > Lider PNL propune eşalonarea creşterii salariale pe 100 de ani: „Să știm și noi cu cât cresc”
Lider PNL propune eşalonarea creşterii salariale pe 100 de ani: „Să știm și noi cu cât cresc”

Lider PNL propune eşalonarea creşterii salariale pe 100 de ani: „Să știm și noi cu cât cresc”

Un lider al PNL ironizează legea salarizării inițiată de PSD, propunând partidului din coaliția de guvernare să încerce o eșalonare a salariilor pe 100 de ani, astfel vom putea ști cu exactitate cum vor crește.

„Propun ca domnii din PSD să eşaloneze creşterea salarizării nu pe patru ani, până în 2022, ci pe 100 de ani, ca să ştim foarte clar cum vor creşte salariile. 
Drumul pe care a pornit această colecţie de ordonanţe ale vechililor roşii, Guvernul condus de Dragnea, nu de reprezentantul Timişoarei, este unul care va duce România în deşert, care nu duce nicăieri„, a afirmat Ludovic Orban, candidatul PNL la alegerile pentru preşedinţia partidului, într-o conferinţă de presă. 

Politicianul a precizat că 80% din veniturile de stat se vor duce pe salariile din sectorul public și pe subvențiile la fondul de pensii „care vor creşte la peste 5 miliarde de euro” şi pe cheltuieli sociale, adică „spre cei care nici nu vor să-şi găsească de lucru”, potrivit Agerpres. 

„Înseamnă că statul va rămâne fără bani de investiţii şi pentru cofinanţarea proiectelor finanţate din fonduri europene, lucru care va duce la pierderea foarte multor fonduri europene (…). Vom rămâne fără bani pentru angajamentele noastre naţionale, de alocare a 2% din PIB pentru înzestrarea armatei. Uşor-uşor, 
Guvernul Dragnea riscă să bage România în faliment”, a spus Ludovic Orban. 

Orban s-a mai referit și la impozitul pe gospodărie amintit de PSD, care i-a reamintit „încercarea jenantă a unui alt guvern PSD, care a încercat să introducă impozitul pe bacşiş", punctând că ''s-au făcut de râs şi au renunţat la această tentativă de a scoate bani din piatră seacă”. 

„Se pare că acum au mai inventat o năzdrăvănie, impozitul pe gospodărie. Nu este foarte clar ce vor să facă, dar cred că vor să numere găinile din gospodărie, ouăle pe care le dau găinile, curcile, porcii, vacile sau să calculeze cantitatea de lapte pe care o dă fiecare vacă. Am văzut că vor să angajeze 35.000 de inspectori fiscali în aparatul de stat, ca şi cum nu am avea 1,2 milioane de oameni care nu se ştie foarte clar ce fac şi pe care cooperativa vechililor roşii încearcă să-i plătească mai bine decât pe cei care muncesc cu adevărat în sectorul privat”, a mai declarat liberalul.