Evenimentul Zilei > Actualitate > Playbook, tabletul PC de la RIM, producătorul Blackberry | VIDEO
Playbook, tabletul PC de la RIM, producătorul Blackberry | VIDEO

Playbook, tabletul PC de la RIM, producătorul Blackberry | VIDEO

Playbook - primul tablet PC al companiei canadiene RIM, producătorul telefoanelor Blackberry, a fost lansat la San Francisco. Acesta dispune de ecran de 7 inch şi are camere video atât pe faţă, cât şi pe spate, potrivit Reuters.

Gadgetul va fi lansat la începutul lui 2011 în SUA. PlayBook este "primul tablet profesional de pe piaţă", aşa cum spune Mike Lazaridis, şeful companiei.

Terminalul are procesor dual-core de 1 Ghz, memorie de 1 GB RAM şi camere video care pot filma în format HD. (3 MP camera din faţă, 5 MP pentru cea de pe spate). Tableta are aproape un centimetru grosime, dimensiuni130mm x 193mm x 10mm, circa 400 grame greutate şi poate rula aplicaţii Flash.

La început, cei care deţin tableta se vor conecta la internet prin WiFi sau printr-un smartphone Blackberry, dar vor exista şi modele 3G şi apoi chiar 4G. Preţurile nu au fost anunţate. Cel mai cunoscut model de tablet este Apple iPad, dar recent Samsung a prezentat Galaxy Tab, iar Toshiba a venit cu Folio 101. Pe piaţa românească Dell a lansat tableta Streak, iar chinezii de la Huawei pregătesc un tablet spre final de an.
<object height=”385″ width=”640″><embed allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” src=”http://www.youtube.com/v/eAaez_4m9mQ?fs=1&hl=en_US” height=”385″ width=”640″></embed></embed><//embed></object>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: