Evenimentul Zilei > Economie > Planurile noului ministru al Finanțelor. Pe primul loc, „umanizarea Fiscului”
Planurile noului ministru al Finanțelor. Pe primul loc, „umanizarea Fiscului”

Planurile noului ministru al Finanțelor. Pe primul loc, „umanizarea Fiscului”

Ministerul Finanțelor are de gând să schimbe modul în care inspectorii ANAF fac controale, a apus ieri Eugen Teodorovici, ministerul Finanțelor.

 „Trebuie să lucrăm şi la modul în care inspectorii ANAF-ului merg şi fac astfel de controale. Şi eu am insistat foarte mult pe o pregătire mult mai amănunțită a acestor inspectori ai ANAFului. Deci asta este o chestiune la care trebuie să lucrăm foarte mult”, a spus Teodorovici. Ministrul Finanțelor recunoaște că, de-a lungul anilor, ANAF a pus accentual mai ales pe funcția de control decât pe cea de îndrumare, așa cum se întâmplă în străinătate. Cu toate acestea, Teodorovici a spus că legea trebuie aplicată în continuare, iar controalele se vor înteți. Ministrul a menționat că, pe viitor, atât firmele mari cât și cele mici vor fi incluse în controale, în funcție de ponderea pe care o ocupă în economie.

Tombola bonurilor 

Totodată, Teodorovici are în vedere și aplicarea modelului loteriei bonurilor la nivel extins, în zonele cu potențial evazionist. „Eu chiar mă gândesc să iniţiem chiar şi tombole poate lunare, pe lângă cele care deja se vor organiza, pentru a stimula şi anumite zone din economie”, a spus Teodorovici, explicând că un domeniu pe care îl vizează este cel al legumelor și fructelor. 

Fost ministru al Fondurilor Europene, Teodorovici are în plan și accelerarea investițiilor. El propune ca banii să nu mai fie blocați la fiecare autoritate contractantă, ci să existe o anvelopă financiară, din care să fie alocați bani odată cu semnarea contractului de achiziție public.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.