Plângerea penală este împotriva primarului Nicolae Robu, în calitatea sa de preşedinte a comisiei de concurs pentru ocuparea postului de city-manager al Timişoarei.

Motivul plângerii este faptul că lui Șerdean i-a fost respins dosarul de candidatură, pe motiv că ar fi incomplete, în ciuda faptului că acesta a prezentat toate actele solicitate, conform legii. Medicul timişorean acuză întreaga comisie de concurs de faptul că îl favorizează pe fostul student al  lui Nicolae Robu, Robert Kristof, de 26 de ani, în prezent consilier personal al primarului.

“Am depus azi 01.11.2016 o nouă plângere penală împotriva d-lui Nicolae Robu în calitate de preşedinte al comisiei de concurs pentru ocuparea postului de administrator public, cât şi împotriva întregii comisii de concurs şi de analiză a contestaţiilor din Primăria Timişoara. Sper ca aceasta situaţie să nu se răsfrângă asupra organizaţiei PNL, care are în componenţă o majoritate formată din oameni integri. În baza legilor cerute în bibliografia de concurs am să deschid plângeri penale împotriva tuturor direcţiilor şi serviciilor din primărie care au încălcat şi încalcă legea, prejudiciind bugetul timişorenilor. Sper ca acest exercitiu să demonstreze comisiei de concurs asupra abilităţilor mele cu privire la aplicarea legilor aflate în bibliografia pentru concurs şi chiar dacă mi s-au părut exagerat de multe, acuma pot doar să le multumesc şi să le promit că voi fi tot mai bun cu fiecare zi care trece”, a menţionat Lucian Mugur Şerdean într-o postare pe Facebook.

Rămas singur în cursă, după descalificarea stimatologului, Kristoff, care a trecut deja proba scrisă, obținând 71 de puncte din 100, ar urma să susțină interviul cu fostul său profesor, și să fie declarat câștigătorul concursului.