Pe 1 august, membrii Consiliul General al CNATDCU se vor pronunța asupra recomandării de retragere a titlui de doctor, au anunțat surse din Ministerul Educației.

„Aflu din presă că o comisie din CNATDCU ar fi stabilit că lucrarea de doctorat pe care am susținut-o în 2000 ar fi plagiat. Nu am mai multe informații decât cele date «pe surse» de anumiți jurnaliști. Prin urmare, nu am ce comentarii să fac în cazul acestui zvon. Deocamdată, singura informație validă și oficială este hotărârea din 2015 a Consiliului Național de Etică, în care scrie negru pe alb că «suspiciunile de plagiat nu se confirmă»”, a scris, ieri, Gabriel Oprea pe pagina sa de Facebook.

CNATDCU a respins contestația fostului premier

Contestația înaintată de Victor Ponta în privința verdictului de plagiat pe care l-a primit de la CNATDCU a fost respinsă de membrii Consiliului General, susţin aceleaşi surse din Ministerul Educaţiei. Fostul premier va afla astăzi răspunsul oficial, după ce toți cei 47 de membri ai Consiliului au votat electronic timp de de două zile asupra propunerii formulate deja de o comisie de specialitate – respingerea contestației fostului premier. Ponta a anunțat, pe pagina de Facebook, încă din momentul în care a depus contestația, că se va adresa instanțelor pentru a schimba verdictul CNATDCU